Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 74 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 751970


Župa Baćina i Plina - Stablina
ON-LINE DUHOVNA OBNOVA PDF Ispis E-mail

 

ON-LINE DUHOVNA OBNOVA

kreće večeras: Krunicu pratite preko

https://web.facebook.com/marijanskizavjet/

ili: https://web.facebook.com/SrceIsusovo/

Cijelu duhovnu obnovu pratite preko YouTube kanala:

https://www.youtube.com/channel/UCHVBt4MVcNe9vqIh2usONzA

 

Ponesite krunicu. Bog s vama!

 

 
ODRŽAVANJE POGREBA U VRIJEME PANDEMIJE PDF Ispis E-mail
ODRŽAVANJE POGREBA U VRIJEME PANDEMIJE
Odluka Stožera civilne zaštite RH o načinu održavanja pogreba

S obzirom na rizik prijenosa koronavirusa, prilikom okupljanja većeg broja osoba na istom mjestu uvodi se protuepidemijska mjera načina održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja koja se odnosi na osobe u području Republike Hrvatske te na pravne i fizičke osobe koje se bave pogrebnom djelatnošću.

Za vrijeme trajanja mjere iz ove odluke:

  • -pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje urne održava se isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući upute i mjere koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo:
  • -obavijest o smrti (osmrtnica) ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganju urne

  • -obustavlja se organiziranje glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća
-Nijedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti simptome akutne respiratorne infekcije.
Stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke koja stupa na snagu 20. ožujka i vrijedi 30 dana od dana donošenja.
 
ŽUPNE OBAVIJESTI 22.3.2020. PDF Ispis E-mail

 

Dragi župljani!

Zbog prevencije širenja koronavirusom, ograničenosti  kretanja  i zabrinutosti stanja u kojem se nalazimo, također prateći pomno upute i odredbe državnih vlasti o vjerskim okupljanjima  crkva je do daljnjega zatvorena.

 

 

Prema odredbi HBK sve javne mise s narodom se do daljnjega ne održavaju.

 

 

Sve zapisane misne nakane će se izgovoriti onog dana kada su i zapisane u našoj župi.

 

Poštujmo odredbe i upute državnih i civilnih vlasti koji su nam stavljene na ravnanje u ovim teškim vremena, da i u ovom vremenu kušnje izađemo jači. Za sve upite nazvati na 092 364 5000 u bilo  koje doba.

 

U našoj župi svaki dan zvona nas pozivaju na molitvu ujutro, podne i navečer. U 17:30 zvona će pozivat na još žarču molitvu kao što su radila u teškim vremenima.

“Kad god zazvoni neka neprijatelj dobroga pobjegne, neka kršćani čuju poziv na vjeru, neka carstvo Sotone bude prestrašeno, vaš narod ojačan kada su pozvani zajedno u Gospodinu i neka Duh Sveti bude s njima kao što je oduševljen bio s Davidom kad je svirao svoju harfu.

I kao što je jednom grmljavina u zraku uplašila gomilu neprijatelja, pa kad zvuk zvona odjekne u oblacima, vojska anđela neka pazi na skupštinu tvoje Crkve, prvog ploda vjernika, i neka im priušti tvoju trajnu zaštitu u tijelu i duhu.

Pitamo to po tebi, Isuse Kriste, koji živiš i vladaš s Bogom Ocem, u jedinstvu Duha Svetoga, Boga, za vijeke vjekova.”


 

 
PRIJENOS SV. MISE UŽIVO PDF Ispis E-mail
PRIJENOS SV. MISE UŽIVO

Od ponedjeljka na HRT-u svakodnevni prijenos mise u 18 sati

Na inicijativu Hrvatske biskupske konferencije (HBK), Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 23. ožujka uvodi, uz izravne prijenose redovnih nedjeljnih misa na HTV1 i HRA1, i svakodnevne izravne prijenose misa u 18 sati na svom Trećem programu HTV-a (HRT-HTV3) i Trećem programu Hrvatskog radija (HRT-HR3).

Mise će se služiti samo uz nazočnost kamera i ekipe Hrvatske radiotelevizije iz crkve Sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu, i trajat će oko 35 minuta.

Time će, nakon odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, HRT omogućiti svakodnevno emitiranje misa na svom Trećem programu Hrvatske televizije i Trećem programu Hrvatskog radija, poručio je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Prijenose će se moći pratiti i preko multimedijske usluge HRTi, objavljeno je na mežnim stranicama HRT-a.

 
Poruka nadbiskupa Barišića u borbi protiv koronavirus PDF Ispis E-mail
Poruka nadbiskupa Barišića u borbi protiv koronavirus
19.03.2020.
Poruka nadbiskupa Barišića u borbi protiv koronavirus

Unatoč ovoj kušnji, u nadi budimo radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani

 

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić uputio je, u četvrtak 19. ožujka, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu poruku svim vjernicima u Splitsko-makarskoj nadbiskupij i čitavoj Domovini, zbog trenutačne pandemije koronavirusa. Poruku prenosimo u cijelosti:

„Draga braćo i sestre!

Osjećam dužnost i potrebu obratiti vam se ovim putem u situaciji pandemije koja je pogodila cijeli svijet pa tako i našu domovinu. Zaraza o kojoj smo slušali da se širi „tamo negdje daleko“ stigla je i do nas, u Hrvatsku i u našu nadbiskupiju. Vjerujem našim stručnjacima koji upozoravaju da je situacija ozbiljna, ali i da svatko od nas može doprinijeti usporavanju širenja koronavirusa.

U tom smislu nacionalni krizni stožer nam je izdao upute kojih se doista moramo pridržavati kako bismo i sami pridonijeli otporu širenja zaraze. Samo zbog toga, mi hrvatski biskupi, primili smo na znanje i poslušali odredbe mjerodavnih te donijeli mjere koje uključuju i obustavu javnog slavljenja svetih misa. Teška srca smo donijeli tu odluku bez presedana u novijoj povijesti, ali nas tješi da je to žrtva koju podnosimo kako bismo pomogli svima u očuvanju zdravlja pa i života.

Svakodnevno primam pozive, poruke i pisma naših vjernika koji mole da se ne obustavi javno slavljenje svetih misa. Neki su čak i ljuti zbog tih mjera. Sve vas razumijem. To je prirodna reakcija vjernika jer vjernici žive od euharistije. No podsjećam da je ovo privremena mjera i da će kraće biti na snazi ukoliko je se budemo ozbiljno pridržavali. Do okončanja ovih mjera potičem sve vjernike da gaje duhovnu glad i želju za sjedinjenjem s euharistijskim Isusom. Potičem sve obitelji – crkve u malom – da obnove zajedničku molitvu krunice, križnog puta i čitanja Svetog Pisma. Ne zaboravimo da je i ovo vrijeme milosno vrijeme za nas. Pretvorimo ovu kušnju u prigodu da, unatoč ovoj kušnji, u nadi budemo radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani.

I još nešto jako bitno: ne zaboravite da vaši svećenici svakodnevno slave svetu misu za vas – sveti narod Božji, kraljevsko svećenstvo. U trenutku ređenja svećenik daje obećanje da će moliti za sebe i za čitav svijet. I to neće zaustaviti nikakvo ograničenje. Molitva i vjera sve nas ujedinjuju.

Koristim ovu prigodu zahvaliti svima onima koji nemaju privilegij ostati doma. Zahvaljujem našim liječnicima i medicinskom osoblju koji čine nadljudske napore u borbi protiv ove pandemije.

Zahvaljujem policajcima, vatrogascima, civilnoj zaštiti i svim dežurnim službama.

Zahvaljujem djelatnicima i volonterima Caritasa, Crvenog križa i drugih udruga koji brinu kako stariji, bolesni i ugroženi ne bi trpjeli posljedice mjera koje su na snazi.

Iskreno hvala svim farmaceutima u ljekarnama i prodavačima u dućanima opskrbe i pekarama, svim vozačima i proizvođačima, jer svakodnevno radite kako nama ne bi ničega nedostajalo.

Hvala, dragi prijatelji, svima vama koji ste skromni i poslušni, strpljivi i odgovorni u ovoj situaciji. Ostanite doma, pratite upute i tako se priključite borbi protiv širenja koronavirusa.

Sve nas zajedno preporučam moćnom zagovoru naše nebeske Majke i nad sve zazivam Božji blagoslov. Hvala!“.

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 18 od 214