Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 1057644


Sakramenti PDF Ispis E-mail

BOLESNICI

- u svako doba dana ili noći - samo nas nazovite

- svoje bolesne i nemoćne možete prijaviti u Župski ured da ih pohodimo za velikih blagdana

 

KRŠTENJE

Redovito obavljamo nedjeljom. Potrebno  je prijaviti dijete u Župski ured barem petnaestak dana prije samog krštenja radi pouke.

Kršteni:

Iva Tolj (Danijela i Mili) – 29. rujna 2013. u Stablini

 

VJENČANJE

Oni koji se namjeravaju vjenčati moraju se prijaviti u župski ured radi termina i prije donošenja svih potrebnih dokumenata moraju obaviti zaručnički tečaj. Jedan od zaručničkih tečaja održava  se u Metkoviću za naš dekanat u dvorani kod crkve sv. Ilije.

Vjenčani:

- Marijana Barbir i Šime Đuderija-Stablina,30. rujna 2013.

- Mirjana Carević i Goran Štrbić-Stablina, 27. rujna 2013.

- Branka Marković i Toni Jerković-Stablina, 4. listopada 2013.

 

SAKRAMENTI ODRASLIH

Svi oni koji nisu na vrijeme primili sakramente i(li) koji se žele krstiti ili krizmati ili crkveno vjenčati mogu se prijaviti u naš Župski ured radi pohađanja tečaja u našoj Župi ukoliko imamo dovoljan broj kandidata.

 

PRVOPRIĆESNICI I KRIZMANICI

Već smo počeli s vjeronaukom za ovogodišnje prvopričesnike (3. razred osnovne škole) kao i za sakramenat sv. Krizme ili Potvrde (2. razred srednje škole). Vidi podnaslov VJERONAUK