Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 21 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 986924


HODOČAŠĆE VISOVAC - GOSPA SINJSKA PDF Ispis E-mail

Povodom  blagdana Gospe od Anđela - Porcijunkula 2.kolovoza  2023.g, naša župa organizira hodočašće na franjevački  otočić Visovac koji se nalazi unutar nacionalnog parka Krka. Prigoda za ispovijed, sudjelovanje na svetoj misi te obilazak samog otočoća.

Visovac je jedno od najstarijih marijanskih svetišta kojeg hodočaste mnogobrojni vjernici iz Šibensko-kninske i Zadarske županije. Gospa od Anđela je stara franjevačka svetkovina, koja se od pamtivijeka slavi u franjevačkom samostanu Gospe od Milosti s novicijatom na Visovcu.

Na dan sv. Marije Anđeoske ili Porcijunkule, koja se slavi 2. kolovoza, može se dobiti potpuni oprost od vremenitih kazni ako dođemo u bilo koju franjevačku crkvu (baziliku, župnu crkvu ili svetište) te obavimo ono što je propisano za dobivanje oprosta, i to počevši od podneva 1. kolovoza do ponoći 2. kolovoza. Osoba koja želi dobiti potpuni Porcijunkulski oprost mora ispuniti sljedeće uvjete:

pohoditi crkvu,
– izmoliti „Oče naš“ i „Vjerovanje“
– pristupiti sakramentu sv. ispovijedi
– pričestiti se
– izmoliti molitvu na nakanu sv. Oca
Oprost se može zadobiti samo jedanput na dan, a kao pripravu na taj milosni događaj može se učiniti jednodnevni post i temeljitiji ispit savjesti kao priprava za svetu ispovijed, što naravno nije obvezno niti spada u uvjete za oprost.

Na povratku zaustavljanje u Svetištu Gospe Sinjske i obilazak samog svetišta, ručak u osobnom aranžmanu i slobodno vrijeme. Povratak u Ploče u večernjim  satima.

Cijena aranžmana po osobi 25 €. Prijava do 30.7., u sami župni ured. Broj mjesta ograničen.