Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 647859


VELIKA SUBOTA PDF Ispis E-mail

VELIKA SUBOTA – Vazmeno Bdjenje  - 19:00 sati.

Zvona se oglašuju na himan "SLAVA BOGU"tako da se možete u svojim obiteljima i kućnim crkvama  duhom uključiti u proslavu ovoga dana.

U 20:00 oglasit će se zvona. Kada zvona utihnu župnik će s mjesta podno kipa sv.Ivana Krstitelja ispred Crkve s PRESVETIM OLTARSKIM SAKRAMENTOM blagosloviti župu.

Izađimo na svoje balkone, u krugu svojih obitelji,  ili budimo na otvorenim prozorima u svojim kućama sa SVIJEĆOM u rukama i primimo KRISTOV blagoslov u svoj život. Izmolimo u trenucima blagoslova glasno sa svojim ukućanima molitvu OČENAŠA i posebno molimo milosrdnog Oca,


za bolesne, preminule


i one koje je obuzeo osjećaj beznađa


u vremenu pandemije koronavirusom


kao i za sve liječnike, medicinsko osoblje


i sve službe koje se brinu o građanima


da ustraju u kušnjama, nađu utjehu u vjeri


i budu milosrdni kao Otac.

 

Više nego ikad prije blagoslivljajmo jedni druge, blagoslivljajmo riječima zazivajući mir i dobro na svoje bližnje!!!

 

 

Blagoslov hrane za Uskrs


Zbog izvanrednih okolnosti nema blagoslova hrane u našim crkvama. Neka se okupljene obitelji prije jela zajedno pomole. Neka odrasli predvode molitvu Vjerovanja, Oče naš, Zdravo Mariju i Slava Ocu, te Kraljice neba i blagoslove hranu ovim ili sličnim riječima:

- Bože, ti si po smrti i uskrsnuću svoga Sina Isusa Krista obnovio ljudski rod i cijeli svemir. Blagoslovi (učiniti rukom znak križa nad hranom +) ovu hranu i piće da nam bude znak vazmene obnove. Daj da svi koji je blaguju ustraju u tvojoj milosti i uvijek žive kao novi ljudi. Po Kristu Gospodinu našem. – Amen

USKRS -  Slavlje USKRSNUĆA GOSPODNJEGA

Misa na dan USKRSA - 9:30 sati.