Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 647851


ŽUPNE OBAVIJESTI 22.3.2020. PDF Ispis E-mail

 

Dragi župljani!

Zbog prevencije širenja koronavirusom, ograničenosti  kretanja  i zabrinutosti stanja u kojem se nalazimo, također prateći pomno upute i odredbe državnih vlasti o vjerskim okupljanjima  crkva je do daljnjega zatvorena.

 

 

Prema odredbi HBK sve javne mise s narodom se do daljnjega ne održavaju.

 

 

Sve zapisane misne nakane će se izgovoriti onog dana kada su i zapisane u našoj župi.

 

Poštujmo odredbe i upute državnih i civilnih vlasti koji su nam stavljene na ravnanje u ovim teškim vremena, da i u ovom vremenu kušnje izađemo jači. Za sve upite nazvati na 092 364 5000 u bilo  koje doba.

 

U našoj župi svaki dan zvona nas pozivaju na molitvu ujutro, podne i navečer. U 17:30 zvona će pozivat na još žarču molitvu kao što su radila u teškim vremenima.

“Kad god zazvoni neka neprijatelj dobroga pobjegne, neka kršćani čuju poziv na vjeru, neka carstvo Sotone bude prestrašeno, vaš narod ojačan kada su pozvani zajedno u Gospodinu i neka Duh Sveti bude s njima kao što je oduševljen bio s Davidom kad je svirao svoju harfu.

I kao što je jednom grmljavina u zraku uplašila gomilu neprijatelja, pa kad zvuk zvona odjekne u oblacima, vojska anđela neka pazi na skupštinu tvoje Crkve, prvog ploda vjernika, i neka im priušti tvoju trajnu zaštitu u tijelu i duhu.

Pitamo to po tebi, Isuse Kriste, koji živiš i vladaš s Bogom Ocem, u jedinstvu Duha Svetoga, Boga, za vijeke vjekova.”