Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 2 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 584526


11.05. PDF Ispis E-mail

Na današnji dan 2007. u Brazilu na svečanome euharistijskom slavlju u Sao Paolu Benedikt XVI. je proglasio svetim fra Antonia de Sant'Anna Galvao-a, prvoga sveca rođenoga u Brazilu. Tom je prilikom Benedikt XVI. - rekao, navodimo: „Svetost nije samo moguća, nego je i potrebna svakome u vlastitu životu, da bi svijetu otkrio pravo lice Krista, našega prijatelja“.

A evo nešto i o tom franjevcu. Antonio Galvao živio je na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće. Bio je čovjek mira i ljubavi, i jako voljen zbog svojega zalaganja u korist siromašnih i marginaliziranih. Veći dio dana provodio je u ispovjedaonici, a u središtu njegova duhovnoga života bila je Euharistija. Preminuo je 1822., a pokopan je u Samostanu svjetla, sestara Bezgrešnoga začeća. Taj samostan, koji je upravo Galvao dao izgraditi, UNESCO je uvrstio u kulturnu baštinu čovječanstva.

Na kanonizaciji ovoga Brazilca na "Campo de Marte" koju je predvodio Benedikt XVI. okupilo se više od milijun hodočasnika iz cijele zemlje, u kojoj je taj dan proglašen neradnim.