Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 98 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 525442


Cvjetnica- Nedjelja Muke PDF Ispis E-mail

U subotu prije Cvjetnice imali smo ispovijed za cijelu župu kojoj je pristupilo oko 200 vjernika čak šestorica fratara bili su nam na raspolaganju.

U nedjelju na Cvjetnicu,poslije svete mise u Baćini na kojoj je bilo tridesetak ljudi,okupili smo se ispred naše crkve kod kipa Majke Milosrđa u Stablini. Nakon blagoslova grančica krenuli smo  u procesiju oko Radoševe Glavice u našu crkvu koja je ovog puta bila tijesna. Naime,bilo nas je više od 400. Čitanja i samu Muku navijestili su nam: Dajana,Vesela,Zvone,Marija,Petar,Marija,Bebek,a molitvu vjernika Anđela i Karla. Naš zbor je sve uveličao svojim pjevanjem bilo himana bilo psalama. (Lako je fra Paviši s nama). Na kraju svete mise podijelili smo i raspored za Veliki Tjedan,a i popunili smo papire za klanjanje Presvetom Sakramentu kao i za molitve kod Isusovog groba.

Pogledajte.