Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 7 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 924614


RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (14. – 21. listopada) PDF Ispis E-mail

 

Danas je 28. nedjelja kroz godinu i ujedno svečano otvaranje Godine Vjere. Naš biskup je zbog toga uputio i svoj Proglas. Slavimo danas i Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva, tj. dane kruha i plodova zemlje.

Sveta misa i listopadska pobožnost jest svaki dan u 18,00 sati.

Sutra, u ponedjeljak, krizmanici imaju svoj susret u 20,00 sati.

U utorak nakon sv. Mise fra Frano Doljanin će održati predavanje o FSR-u za sve one koji su zainteresirani.

U srijedu nakon listopadske pobožnosti i sv. Mise bit će sastanak za roditelje naših krizmanika oko 19, 00 sati..

U četvrtak je blagdan sv. Luke pa će biti sv. Misa, preko koje ćemo slaviti i sakramenat krštenja u 10,00  sati u crkvi sv. Luke u Baćini, koja je odnedavno proglašena i spomenikom kulture a nakon večernje svete Mise u Stablini bit će i klanjanje i slavljenje pred Presvetim Sakramentom koje će predvoditi naši mladi.

U petak u 20, 00 sati za naše mlade i srednjoškolce dolazi sinjska Frama upoznati nas i o tome.

U sljedeću su nedjelju je Misijska nedjelja pa će svete mise biti po običaju: 8 sati u Baćini, 9,30 u Stablini, a u 11 sati bit će misa i na Šarić Strugi, kada ćemo govoriti o Misijama i štogod prikupiti za Misije. Navratit će nam  i naš fra Stojan Damjanović koji je proboravio neko vrijeme u Zairu u Africi kao misionar.

Oni koji su se prijavili za Blato na Korčuli trebali bi uplatiti i tako potvrditi svoje putovanje ovaj tjedan. Polazak je u 6,00 sati od Mediterana.  Zbog hodočašća u Blato neće biti vjeronauka župskog vjeronauka ni večernje sv. Mise.

Organiziramo i hodočašće u Sinj za djecu. Cijena je 80 kn pa prijave i uplate u Župskom uredu.