Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 635382


Župa Baćina i Plina - Stablina
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (23. – 30. prosinca) PDF Ispis E-mail

Danas je 4. nedjelja Došašća, Očići. Sveta Misa bit će i na Banji u 14,00 sati.

Sutra (u ponedjeljak) je Badnjak. Sveta Misa Zornica je u 7,00 sati. U 24,00 sata slavimo Misu Polnoćku sa malim programom prije Mise.

U utorak je Božić. Sv. Mise u Baćini u 8,00, Stablina 9,30 te Šarić Struga u 11,00. U 14,00 sati bit će ovdje ispred crkve žive jaslice, pa dovedite djecu.

U srijedu je sv. Stjepan. Sv. Misa u Stablini bit će u 9,00 sati a na Oblićevcu u 10,30. Nakon sv. Mise bit će i blagoslov obitelji u Karamatića, Puljana, Plini-Kuli, Zavali, Radaljci i Gradci.

U četvrtak je sv. Ivan. Sv. Misa u Stablini u 9,00 a na Zavali u 10,30. Nakon sv. Mise bit će i blagoslov obitelji  Damjanići i Pećina. Popodne blagoslov na Banji.

U petak je sv. Misa u 7,00 sati a blagoslov obitelji bit će na Šarić Strugi.

U subotu je sv. Misa u 7,00 sati a blagoslov obitelji u Peračkom Blatu.

U sljedeću su nedjelju svete Mise: 8.00 sati u Baćini a 9.30 u Stablini: 11,00 sati bit će sv. Misa na Šarić Strugi te blagoslov obitelji u staroj Baćini.

 

 
Naše Jaslice PDF Ispis E-mail

Kažu da smo poznati po Jaslicama. Zato su se naši pjevači i članovi Pastoralnog Vijeća potrudili pomoći našoj Miri Štrbić urediti Jaslice u crkvi Gospe Fatimske. Dok im zahvaljujemo, posebice Miri, željeli bismo da doživite Božić i u svojim srcima.

Pogledajte galeriju!

 
Zahvala PDF Ispis E-mail

Duhovna Obnova je iza nas; svi ovi i ovakvi dani su oko nas i pred nama. Zato, braćo i sestre, želim reći jedno veliko HVALA. Najprije našem fra Tinu koji nas pohodi iz Zagreba, iz Župe Majke Božje Lurdske. Hvala mu na njegovoj ljubavi, žrtvi, na njegovim rječima, strpljenju... koje nam je iskazivao ove dane. Neka nam ga čuva i opet dovede dragi Bog.

 

Hvala i časnim sestrama, i našima, i onima iz Trpnja kao i onima iz Sinja. Lijepo je biti zajedno i osjećati isto u istoj vjeri i službi. Hvala i vama svima, braćo i sestre, na svim vašim dolascima i iskazanoj žrtvi i ljubavi. Zbog vas i radi vas sve ovo i činimo. Hvala onima koji napraviše kolače, onima koji kupnjom raznih stvarčica i kolača pomažu Zakladu bl. Marije Propetog, hvala i svima koji podržaše i rad i brigu ljudi u udruzi osoba s invaliditetom iz Metkovića kao i sv. Nikoli koji nas darivaše zahvaljujući našim dobrotvorima. Hvala vam na razumijevanju i strpljivosti u našem radu i djelovanju, posebice kad su najmanji oko nas. Naka vas dragi Bog blagoslovi svakim blagoslovom.


 

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (9. – 16. prosinca) PDF Ispis E-mail

Danas je 3. nedjelja Došašća, nedjelja Caritasa. Mislimo i na one potrebne, zato možete pripomoći Udrugi osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića kupnjom njihovih stvari ispred crkve. Završavamo i duhovnu obnovu i zahvaljujemo fra Tinu Labroviću za sve ove dane. Hvala i onima koji nam pripomogoše da nas pohodi sv. Nikola.

Od sutra nastavljamo sa sv. Misama Zornicama u 7,00 sati na kojima molimo i Jutarnju molitvu iz Časoslova.

U srijedu obilazimo naše stare i nemoćne u Baćini i Stablini. Pa javite nam za njih. Četvrtak smo rezervirali za naše stare i nemoćne na Šarić Strugi u Domu u 9 sati.

U četvrtak je i večernja sveta Misa s klanjanjem koje predvode naši mladi (treći je četvrtak u mjesecu)

U sljedeću su nedjelju svete Mise: 8.00 sati u Baćini a 9.30 u Stablini: 11,00 sati bit će sv. Misa u Peračkom Blatu te na Banji u 14,00 sati.

 
Duhovna obnova – Nedjelja Caritasa i sv. Nikole PDF Ispis E-mail

Mi, koje smo htjele dovesti sv. Nikolu da se ne izgubi negdje u Plini ili Kuli, mi, časne sestre Natanaela i Emanuela želimo vam prepričati i taj doživljaj. Najprije, ispred crkve u Stablini gužva. UOSI Prijatelj iz Metkovića prodaju svoje radove da bi štogod prikupili za svoju Udrugu koja se brine o osobama s invaliditetom. Zatim, mnoštvo djece kao da nekoga čekaju. A kad smo vidjeli da j s fra Pavišom fra Tino ostale smo paf. Naime, Bogu hvala i za takvog svećenika. Zagreb je sretan kad je on gore. Mi bi smo ga ostavili ovdje. I fra Pavišu - da se ne naljuti. Nastavio je u svom duhu da privede kraju ovu našu duhovnu obnovu.

I taman-kad smo htjele kući-pojavio se on – sv. Nikola. Svu djecu je darivao. Uostalom, slike govore više od riječi pa pogledajte u našoj Galeriji!

 
<< Početak < « 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 » > Kraj >>

Stranica 192 od 203