Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 622884


Župa Baćina i Plina - Stablina
Zavjetni put križa PDF Ispis E-mail

 

Na 1. korizmenu nedjelju (17. veljače) održao se XVI. Zavjetni put križa od Stabline do Zavale. Naime, vjernici su zajedno sa svojim tadašnjim župnikom fra Franom Lacom učinili zavjet molitve križnog puta svake godine protiv svih ovisnosti koje čovjeka mogu zarobiti, kao i za sve ovisnike. Znali su doći na ovaj križni put i neokatekumenske zajednice kao i oni koji su u raznim komunama i liječe se od pakla droge ili razna društva koja se bore protiv pijanstva i drugih ovisnosti. Ove godine predmolila  ga je s fra Pavišom i naša Lora Lovrić te Ina Žderiž a križ su nosili predstavnici i FSR-a, Frama-e, raznih molitvenih skupina i predstavnici vjernika. I ministranti su nam bili pri ruci kao i krizmanici za nošenje razglasa. Križ su nosili: fra Paviša, Mira Tomas, Danijela Jurišić, Marijana Popovac, Luca Krstičević,Leona Marković, Mara Duša , Pero Sušac, Miroslav B., Andrej Marković, Anita Batinović, Dana Butigan, Iva Štrbić i Boženko Batinović.

Na Zavali kod crkve sv. Ivana Krstitelja završili smo naš hod od oko 7 kilometara gdje smo se klanjali Križu i častili ga svojim poljupcem. Udruga Prijatelj iz Metkovića ponudila je svoje proizvode jer skrbe o djeci s invaliditetom. Na kraju je župnik zahvalio svima na pomoći i sudjelovanju. Među 350 vjernika bio je i naš gradonačelnik kao i dožupanica. Pogledajte u Galeriji.

 

 
XVI TRADICIONALNI ZAVJETNI KRIŽNI PUT STABLINA - ZAVALA PDF Ispis E-mail

U nedjelju 17. veljače 2013. godine župa Plina – Stablina organizira tradicionalni zavjetni XVI po redu, Križni put od Stabline do Zavale. Pobožnost će, kroz molitvu, razmišljanja i korizmene napjeve, predvoditi župnik fra Paviša Norac. Prije početka Križnog puta, u crkvi Gospe Fatimske, s početkom u 9 sati, slavit će se sveta misa.

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (17. – 24. veljače) PDF Ispis E-mail

Danas je 1. korizmena nedjelja i u našoj se župi održava tradicoinalni Zavjetni put križa od Stabline do Zavale.

Ovaj tjedan su sv. Mise srijedom i subotom u 7,00 ujutro a ostalim danima u 18,00 sati. Četvrtkom je nakon večernje Mise klanjanje Presvetom Sakramentu a petkom i pobožnost puta križa prije večernje sv. Mise.

Subotom je pobožnost puta križa na Šarić Strugi u 10,00, a na Banji u 11,00 sati.

Vjeronauk je po običaju: ponedjeljkom krizmanici u 20,00, četvrtkom u Stablini u 9,30, a subotom prvopričesnici u 9,00 sati.

U sljedeću je nedjelju  Druga korizmena  nedjelja a sv. Mise su u Baćini u 8,00: u Stablini u 9,30 dok je u Peračkom Blatu u 11,00 sati.

 
Pepelnica PDF Ispis E-mail

Korizmeno vrijeme započeli smo misnim slavljem na Čistu srijedu ili Pepelnicu. Svoje odluke i nakane prikazali smo dragom Bogu na sv. Misi preko koje smo dali posuti se pepelom. Pogledajte!

 
Radovi, radovi... PDF Ispis E-mail

Odmah po Božiću počeli smo malo čeprkari i raditi u kući. Htjeli smo malo urediti sami ulaz u kuću. I malo smo ga dotjerali, ožbukali i obojali. Ali nekako ne možemo se zaustaviti. Našu staru crkvu želimo uljepšati i urediti te ćemo je nazvati Dvoranom Posljednje večere. Davor je sredio ozvučenje, a naš Ferdo bojom sve uljepšava.  A onda nas opet čeka uređenje stubišta. Pogledajte kakvo je to postojeće stanje u radovima. Fotogalerija.

 
<< Početak < « 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 » > Kraj >>

Stranica 185 od 202