Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 611436


Župa Baćina i Plina - Stablina
Muka Gospodina Isusa Krista PDF Ispis E-mail

Korizmeni hod župe Stablina obogaćen je za još jedan doživljaj. Naime, amaterska družina mladih župe sv. Ilije iz Metkovića sa svojim voditeljem fra Petrom Gulićem dođoše u subotu, 16. ožujka i do župe Stablina, točnije u Ploče. Naime, župa Stablina organizirala je u suradnji s Gradom Ploče gostovanje u Kulturnom Domu u Pločama. Sve prisutne (njih oko 200) pozdravio je fra Petar Gulić prepustivši nas promatranju i gledanju same Muke. Na kraju zahvalio se baš svima i domaćin fra Paviša pozvavši sve glumce u župnu kuću na zajedničku večeru koju su uz pomoć Framaša i naših domaćica pripremili ob. Franić. Pogledajte u našoj Galeriji.

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (17. - 24. ožujka) PDF Ispis E-mail

Danas je 5. korizmena nedjelja. Danas u 14,00 sati polazimo u Međugorje. Polazak je ispred Mediterana.

Ovaj tjedan su sv. Mise u srijedu, četvrtak i subotu u 7,00 ujutro zbog ispovijedanja u drugim župama, a ostalim danima u 18,00 sati. U utorak je blagdan sv. Josipa a nakon večernje svete Mise započinjemo i pobožnost trinaest utoraka u nizu sv. Anti. U petak je sv. Misa u 17,00 sati a nakon nje bit će i pobožnost puta križa.

U subotu je pobožnost puta križa na Šarić Strugi u 10,00 a na Banji u 11, 00 sati. Taj dan je i ispovijed u Stablini u 14,00 sati za sve.

U sljedeću je nedjelju Cvjetnica-nedjelja Muke. Blagoslov grančica, procesija i sv. Misa bit će u Stablini u 9,30.

 
HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE PDF Ispis E-mail

Naših 150-tak vjernika hodočaste u Međugorje u nedjelju, 17. ožujka. Polazak je u 14,00 sati ispred Mediterana!

 
MUKA GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA PDF Ispis E-mail

 
Frama Stablina PDF Ispis E-mail

I dočekan je i taj dan: napokon naša primanja u bratstvo Franjevačke mladeži 10. ožujka. Fra Jure Hrgović, područni duhovni asistent, boravio je s nama tri dana, predvodio je sv. Misu u Stablini u suslavlju s fra Pavišom. Došao je i predsjednik Područnog bratstva Pero Mihaljevi, blagajnik Martin Vrljić, gosti Framaši iz Metkovića, Sinja, Vrgorca, prepuna crkva naroda Božjega... Mladi iz Stabline su i čitali, predvodili pjevanje, izrekli svoju želju i molitvu. Fra Jure ih je primio u Bratstvo Frame sa željom da ih prati Božji blagoslov i zagovor sv. Franje kojega žele slijediti. U homiliji je i protumačio što to znači i kako živjeti Evanđelje danas. Nakon sv. Mise našli smo se kod obiteljskog stola za koji je bio zadužen sva tri dana Željko Žderić, otac framašice Željane. I mnogi župljani su uskakali u pomoć u ova tri dana. Zahvaljujemo svima koji nas podržavaju i pomažu. I mi Framaši bit ćemo ponos naše Župe. Pogledajte i fotografije u našoj Galeriji.

 
<< Početak < « 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 » > Kraj >>

Stranica 181 od 201