Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 61 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 556225


Župa Baćina i Plina - Stablina
Dječje Došašće PDF Ispis E-mail

I drugi korak učinismo u Došašću: osim Misa Zornica, i naši maleni se odazivaju pozivu da nešto uštede i pribave za siromašne. Ta želimo i njima učiniti Božić ljepšim i ugodnijim. Krenuli su... Foto galerija.

 
Naše Zornice PDF Ispis E-mail

Prvi korak u vremenu Došašća započeli smo upravo našim Misama Zornicama. Svako jutro na sv. Misi molimo i Jutarnju iz Časoslova. Vesele nas i dolasci djece i mladih. Pogledajte u našoj Galeriji. Nikad nije kasno: pridružite nam se!

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (2. – 9. prosinca) PDF Ispis E-mail

Danas je 1. nedjelja Došašća.

Od sutra su svete Mise ujutro-Zornice u 7,00 sati. Bilo bi lijepo da se odazovemo i da molimo i slavimo zajedno Boga moleći i Časoslov. Pozivamo i djecu i mlade da prije škole dođu na Zornice. Tako ćemo se najbolje pripremiti za Božić.

Četvrtkom, osim Zornice bit će i večernja sv. Misa a nakon nje i klanjanje pred Presvetim Sakramentom u 18,00 sati.

Ponedjeljkom je susret krizmanika a petkom susreti mladih i Frame u 20,00 sati.

U subotu svoj susret imaju prvopričesnici u 9,00 sati, a i vjeronauk je u Peračkom Blatu, na Banji i  Šarić Strugi. Taj dan slavimo i Bezgrešno začeće Blažene Djevice Marije na sv. Misi u 7,00 sati.

U sljedeću su nedjelju svete Mise  po običaju: 8.00 sati u Baćini, 9.30 u Stablini, a u 11,00 sati i u Peračkom Blatu.

 
Zar već 10 000?!? PDF Ispis E-mail

Jučer, 28. studenoga negdje oko 19,00 sati naša web stranica zabilježila je 10 000 posjetitelja. Kako smo obećali već prije na našoj facebook stranici, tog 10000-og posjetitelja ćemo i nagraditi. To je naša mlada župljanka Željana. Veseli nas da u tako malo vremena rado svraćate na našu stranicu. To nas potiče još boljem zalaganju za dobro svih nas.


 
PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA (Godina C) OTKUPLJENJE JE BLIZU PDF Ispis E-mail

»Kada to počne bivati, uspravite se i podignite glave, jer je blizu vaše oslobođenje.« (Lk 21,28)

 

Hvaljen Isus i Marija!

Draga braćo i sestre!

U nedjelju, 2. prosinca počinje nova liturgijska godina; period Došašća koje označava iščekivanje, pripravu, želju i nadu dolaska na svijet Onoga prema kojemu su kroz stoljeća u životnim tegobama upereni vapaji ljudi za spasenjem, za Kraljem pobjednikom koji će uspostaviti pravdu i mir na zemlji.

 

Došašće je, dakle, vrijeme iščekivanja dolaska Kristova. Zato to iščekivanje spasenja nije završeno ni za nas, već nas potiče da idemo što bliže prema onome što mora još sazrijevati u nama, u povijesti, u svijetu i u Crkvi. Kršćanin živi svoje »došašće« uvijek, jer Krist »dolazi« u svakom trenutku našega života i trebamo biti uvijek dobro spremni da bi ga prihvatili.

 

- Da bismo se dobro i mi spremili imat ćemo MISE ZORNICE. Svako jutro u 7,00 sati slavimo sv. Misu sa molitvom Časoslova. Prigoda ne samo za velike, nego i za djecu i mlade koji idu u školu da dođu na Zornice i da se što bolje pripreme za Božić.

- Imat ćemo i DUHOVNU OBNOVU koja počinje u četvrtak, 13. prosinca večernjom sv. Misom u 18,00 sati i klanjanjem za sve župljane. U petak, 14. prosinca u 18,00 sati bit će sv. Misa i nagovora za sve mlade. U subotu, 15. prosinca organiziramo sakramenat ispovijedi za sve u 14,00, a u 18,00 bit će opet sv. Misa i nagovor za roditelje naših krizmanika i prvopričesnika. U nedjelju je sv. Misa u Baćini u 8,00 sati a u Stablini u 9,30 na kojoj će biti i jedno iznenađenje za djecu i time završavamo Duhovnu obnovu. Nećemo slaviti sv. Misu u 11,00 sati.

- I opet nešto za malene, za djecu: želja nam je da baš oni, djeca, naprave malo žrtve i da nam kroz Došašće donose namirnice za siromašne da i oni osjete Božić. Velika kutija bit će u dnu crkve upravo za to a mogu nam donositi ono što se ne može pokvariti: ulje, čećer, brašno, sol, prašak za rublje, higijenski pribor...

 

Pa, spremajmo se zajedno kroz ovo spasonosno vrijeme da budni dočekamo i u radosti slavimo blagdan BOGA – BOŽIĆA.

 

 
<< Početak < « 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 » > Kraj >>

Stranica 176 od 184