Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 80 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 553328


Župa Baćina i Plina - Stablina
Žive Jaslice PDF Ispis E-mail

Da bi blagdan Boga-Božića upotpunili organizirali smo i uprizorenje Isusova rodjenja kao Žive Jaslice. Najprije smo ispred naše crkve vidjeli malu izvedbu Betlehemsko dijete od Šešula, dramske sekcije iz osnovne škole pod ravnanjem tete Željke i drugih teta, a zatim je ton majstor Rade Curić postavio zvučnike, a teta Lora postavila sve glumce-andjele, pastire, kraljeve i sv. Obitelj. Naravno, otac i sin Ostojić dovezli su nam magare, kravu, konja i ovce. Oko 250 ljudi nas je gledalo. Zaista divota. Pogledajte u našoj Galeriji.

 
Božić PDF Ispis E-mail

Slavili smo sv. Mise i u Baćini i na Šarić Strugi kao i u Stablini. Opet su nas vjernici iznenadili jer su došli u velikom broju na sv. Mise. Ta Božić je. Pogledajte kako je to izgledalo u Stablini u našoj Galeriji.

 
Polnoćka PDF Ispis E-mail

Pokazalo se da strah treba sasvim odagnati. Naime, Polnoćka je pravo iznenađenje, pozitivno. Lijepo, tiho, mirno, dostojanstveno smo čekali dolazak Spasiteljev. Najprije su djeca izvela svoj prigodni recital i pjesme pod ravnanjem s. Helene, a zatim su i oni malo stariji pod ravnanjem naše Mire Štrbić izvele svoje pjesme u narodnim nošnjama. U prepunoj crkvi bilo je zaista veličanstveno. Mladi su nam navjestili čitanja, Zbor je predvodio pjevanje iako smo svi pjevali.... Na kraju Mise čestitke i koja kapljica. Lijepo da ljepše ne može ni biti. Sretan vam Božić svima. Pogledajte u našoj galeriji kako je to bilo.

 
Božićna čestitka PDF Ispis E-mail

Pogledajte našu božićnu čestitku na YouTubeu

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (23. – 30. prosinca) PDF Ispis E-mail

Danas je 4. nedjelja Došašća, Očići. Sveta Misa bit će i na Banji u 14,00 sati.

Sutra (u ponedjeljak) je Badnjak. Sveta Misa Zornica je u 7,00 sati. U 24,00 sata slavimo Misu Polnoćku sa malim programom prije Mise.

U utorak je Božić. Sv. Mise u Baćini u 8,00, Stablina 9,30 te Šarić Struga u 11,00. U 14,00 sati bit će ovdje ispred crkve žive jaslice, pa dovedite djecu.

U srijedu je sv. Stjepan. Sv. Misa u Stablini bit će u 9,00 sati a na Oblićevcu u 10,30. Nakon sv. Mise bit će i blagoslov obitelji u Karamatića, Puljana, Plini-Kuli, Zavali, Radaljci i Gradci.

U četvrtak je sv. Ivan. Sv. Misa u Stablini u 9,00 a na Zavali u 10,30. Nakon sv. Mise bit će i blagoslov obitelji  Damjanići i Pećina. Popodne blagoslov na Banji.

U petak je sv. Misa u 7,00 sati a blagoslov obitelji bit će na Šarić Strugi.

U subotu je sv. Misa u 7,00 sati a blagoslov obitelji u Peračkom Blatu.

U sljedeću su nedjelju svete Mise: 8.00 sati u Baćini a 9.30 u Stablini: 11,00 sati bit će sv. Misa na Šarić Strugi te blagoslov obitelji u staroj Baćini.

 

 
<< Početak < « 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 » > Kraj >>

Stranica 172 od 184