Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 539179


Župa Baćina i Plina - Stablina
Zahvala PDF Ispis E-mail

Duhovna Obnova je iza nas; svi ovi i ovakvi dani su oko nas i pred nama. Zato, braćo i sestre, želim reći jedno veliko HVALA. Najprije našem fra Tinu koji nas pohodi iz Zagreba, iz Župe Majke Božje Lurdske. Hvala mu na njegovoj ljubavi, žrtvi, na njegovim rječima, strpljenju... koje nam je iskazivao ove dane. Neka nam ga čuva i opet dovede dragi Bog.

 

Hvala i časnim sestrama, i našima, i onima iz Trpnja kao i onima iz Sinja. Lijepo je biti zajedno i osjećati isto u istoj vjeri i službi. Hvala i vama svima, braćo i sestre, na svim vašim dolascima i iskazanoj žrtvi i ljubavi. Zbog vas i radi vas sve ovo i činimo. Hvala onima koji napraviše kolače, onima koji kupnjom raznih stvarčica i kolača pomažu Zakladu bl. Marije Propetog, hvala i svima koji podržaše i rad i brigu ljudi u udruzi osoba s invaliditetom iz Metkovića kao i sv. Nikoli koji nas darivaše zahvaljujući našim dobrotvorima. Hvala vam na razumijevanju i strpljivosti u našem radu i djelovanju, posebice kad su najmanji oko nas. Naka vas dragi Bog blagoslovi svakim blagoslovom.


 

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (9. – 16. prosinca) PDF Ispis E-mail

Danas je 3. nedjelja Došašća, nedjelja Caritasa. Mislimo i na one potrebne, zato možete pripomoći Udrugi osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića kupnjom njihovih stvari ispred crkve. Završavamo i duhovnu obnovu i zahvaljujemo fra Tinu Labroviću za sve ove dane. Hvala i onima koji nam pripomogoše da nas pohodi sv. Nikola.

Od sutra nastavljamo sa sv. Misama Zornicama u 7,00 sati na kojima molimo i Jutarnju molitvu iz Časoslova.

U srijedu obilazimo naše stare i nemoćne u Baćini i Stablini. Pa javite nam za njih. Četvrtak smo rezervirali za naše stare i nemoćne na Šarić Strugi u Domu u 9 sati.

U četvrtak je i večernja sveta Misa s klanjanjem koje predvode naši mladi (treći je četvrtak u mjesecu)

U sljedeću su nedjelju svete Mise: 8.00 sati u Baćini a 9.30 u Stablini: 11,00 sati bit će sv. Misa u Peračkom Blatu te na Banji u 14,00 sati.

 
Duhovna obnova – Nedjelja Caritasa i sv. Nikole PDF Ispis E-mail

Mi, koje smo htjele dovesti sv. Nikolu da se ne izgubi negdje u Plini ili Kuli, mi, časne sestre Natanaela i Emanuela želimo vam prepričati i taj doživljaj. Najprije, ispred crkve u Stablini gužva. UOSI Prijatelj iz Metkovića prodaju svoje radove da bi štogod prikupili za svoju Udrugu koja se brine o osobama s invaliditetom. Zatim, mnoštvo djece kao da nekoga čekaju. A kad smo vidjeli da j s fra Pavišom fra Tino ostale smo paf. Naime, Bogu hvala i za takvog svećenika. Zagreb je sretan kad je on gore. Mi bi smo ga ostavili ovdje. I fra Pavišu - da se ne naljuti. Nastavio je u svom duhu da privede kraju ovu našu duhovnu obnovu.

I taman-kad smo htjele kući-pojavio se on – sv. Nikola. Svu djecu je darivao. Uostalom, slike govore više od riječi pa pogledajte u našoj Galeriji!

 
Subota, 15. prosinca – treći dan PDF Ispis E-mail

Opet je Željana. Valjda sam umornija od fratra. Naime, bila sam i na Zornici, bila sam i na Božićnoj ispovijedi i savjetovana od ispovjednika (rekoše da je to fra Petar) došla sam i večeras. Od sedam fratara koji su nas ispovjedali fra Tinu se pridružio fra Filip na večernjoj sv. Misi a mogu kazati da je kroz crkvu danas prošlo više od 300 ljudi. Fra Tino je nakon sv. Mise otpustio fra Filipa dok je on držao nagovor za naše roditelje. Fra Filip priskoči fra Paviši u pomoć oko spremanja večere. I to možete naći u našoj Galeriji.

 
Petak – dan za mlade PDF Ispis E-mail

U nastavku naše Duhovne obnove rezervirali smo ovaj dan za mlade. Iako smo neki pohodili Zornicu tog jutra (što možete vidjeti na našim fotkama), nije nas spriječilo da dođemo u našu crkvu i navečer, na sv. Misu koju je slavio fra Tino. Za pjevanje pobrinuše se naši mladi, a starijima bijaše žao napustiti crkvu jer je fra Tino htio govoriti nama. I govorio nam je. Uistinu, lijepo ga je slušati i tek sada mogu zamisliti kakve su u stvarnosti sinjske priče. Ja sam Željana i pogledajte moje fotke u Galeriji.

 
<< Početak < « 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 » > Kraj >>

Stranica 168 od 178