Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 547398


Župa Baćina i Plina - Stablina
XVI TRADICIONALNI ZAVJETNI KRIŽNI PUT STABLINA - ZAVALA PDF Ispis E-mail

U nedjelju 17. veljače 2013. godine župa Plina – Stablina organizira tradicionalni zavjetni XVI po redu, Križni put od Stabline do Zavale. Pobožnost će, kroz molitvu, razmišljanja i korizmene napjeve, predvoditi župnik fra Paviša Norac. Prije početka Križnog puta, u crkvi Gospe Fatimske, s početkom u 9 sati, slavit će se sveta misa.

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (17. – 24. veljače) PDF Ispis E-mail

Danas je 1. korizmena nedjelja i u našoj se župi održava tradicoinalni Zavjetni put križa od Stabline do Zavale.

Ovaj tjedan su sv. Mise srijedom i subotom u 7,00 ujutro a ostalim danima u 18,00 sati. Četvrtkom je nakon večernje Mise klanjanje Presvetom Sakramentu a petkom i pobožnost puta križa prije večernje sv. Mise.

Subotom je pobožnost puta križa na Šarić Strugi u 10,00, a na Banji u 11,00 sati.

Vjeronauk je po običaju: ponedjeljkom krizmanici u 20,00, četvrtkom u Stablini u 9,30, a subotom prvopričesnici u 9,00 sati.

U sljedeću je nedjelju  Druga korizmena  nedjelja a sv. Mise su u Baćini u 8,00: u Stablini u 9,30 dok je u Peračkom Blatu u 11,00 sati.

 
Pepelnica PDF Ispis E-mail

Korizmeno vrijeme započeli smo misnim slavljem na Čistu srijedu ili Pepelnicu. Svoje odluke i nakane prikazali smo dragom Bogu na sv. Misi preko koje smo dali posuti se pepelom. Pogledajte!

 
Radovi, radovi... PDF Ispis E-mail

Odmah po Božiću počeli smo malo čeprkari i raditi u kući. Htjeli smo malo urediti sami ulaz u kuću. I malo smo ga dotjerali, ožbukali i obojali. Ali nekako ne možemo se zaustaviti. Našu staru crkvu želimo uljepšati i urediti te ćemo je nazvati Dvoranom Posljednje večere. Davor je sredio ozvučenje, a naš Ferdo bojom sve uljepšava.  A onda nas opet čeka uređenje stubišta. Pogledajte kakvo je to postojeće stanje u radovima. Fotogalerija.

 
Gospa Lurdska PDF Ispis E-mail

Htjedosmo proslaviti Gospu Lurdsku i svjetski dan bolesnika baš na poseban način. Okupili smo se slaviti sv. Misu za sve naše bolesne, starije i nemoćne. Časne se predvodile pjevanje a okupilo nas se šezdesetak. Podijelismo i sakramenat bolesničkog pomazanja uz zajedničku molitvu i pjesmu. Na kraju smo se našli uz čaj, kavu i voće u našoj dvorani gdje su naše medicinske sestre mjerile tlak i šećer. Hvala svima onima koji su pridonijeli ovakvom zajedništvu. Fotogalerija.

 
<< Početak < « 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 » > Kraj >>

Stranica 165 od 181