Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 550621


Župa Baćina i Plina - Stablina
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (10. - 17. ožujka) PDF Ispis E-mail

Danas je 4. korizmena nedjelja. Čestitamo našim novim Framašima koji danas pristupiše Frami na sv. Misi koju je slavio fra Jure Hrgović, provincijski voditelj Frame koje ujedno i zahvaljujemo. 
Ovaj tjedan su sv. Mise srijedom i subotom u 7,00 ujutro a ostalim danima u 18,00 sati. 
Četvrtkom je nakon večernje Mise klanjanje Presvetom Sakramentu a petkom i pobožnost puta križa prije večernje sv. Mise.

 

U subotu je pobožnost puta križa na Šarić Strugi u 10,00 a na Banji u 11, 00 sati. U subotu navečer organiziramo izvedbu Muke Isusa Krista u Domu kulture u 18,00 sati. Dramu će prikazati četrdesetak mladih iz župe sv. Ilije iz Metkovića. Ujedno će biti i potpisivanje peticije o zdrastvenom odgoju koju organizira gradjanska udruga glas roditelja Neretve.

 

Vjeronauk je po običaju:

ponedjeljkom krizmanici u 20,00,

četvrtkom u Stablini u 9,30, a subotom prvopričesnici u 9,00 sati.

U sljedeću nedjelju u 14 sati polazimo od Mediterana za Medjugorje. Ima nas oko 120 pa za uplate se javiti našoj Mari Duši.

 
Put križa za Framaše i mlade PDF Ispis E-mail

 

Nakon doručka kojeg su pripremili Framaši za svoje goste okupili smo se u crkvi gdje smo se dogovorili da ipak idemo na put križa do Zavale jer je kišilo. Ali blagoslov nas stalno prati ovih dana i nakon molitve uputismo se. Rea i Pava predmolili su čitanja na postajama dok su se momci Pero, Ivo, Andrej, Ante... izmjenjivali nositi križ. I Mara Duša i framaši su molili krunice izmedju Postaja. Čak su bnili i najmanji medju nama Lea, Karlo, Matija, Deni, Nina... A na kraju smo se i zajednički fotografirali i doživjeli smo iznenadjenje jer je Željko dovezao marendu za sve sudionike: hot dog i voda. A da nas prate budno naši župljani, uvidjeli smo kad su Tomiša, Dado, Željko, Deba, Sanja, Tonći, Antonela, Danijela... došli po nas odvesti nas doma. Sv. Misu je predvodio fra Jure a onda su Martin i Pero vježbali s našim Framašima za sutra. Pogledajte uostalom u našoj Galeriji i današnji dan!

 

 
Duhovna obnova za Framu PDF Ispis E-mail

U ime Kristovo – počeli smo! Nestrpljivo se čekali i očekivali fra Juru Hrgovića koji je naš gost i voditelj duhovne obnove za Framaše. On će nas kao i provincijski duhovni asistent Frame primiti u Framu. S njim je došao i Martin Vrljić, blagajnik Područnog vijeća tako da je naše iznenađenje bilo još veće. U 18,00 sati započeli smo naš križni put u crkvi. Mi Framaši smo predmolili s fra Pavišom. Htjeli smo iznenaditi i ostali vjernički puk (njih oko 100) pa smo predvodili i pjevanje na Misi koja je uslijedila odmah nakon pobožnosti, a koju je predvodio baš fra Jure. Nakon sv. Mise nastavili smo naše druženje.  U subotu nas čeka naš veliki put križa od Stabline do Zavale gdje očekujemo i ostale goste Framaše iz Metkovića i Vrgorca. Uostalom, pogledajte kako je izgledalo to u petak u našoj Galeriji.

 
DUHOVNA OBNOVA ZA FRAMAŠE I MLADE PDF Ispis E-mail

 
Dekanatski sastanak PDF Ispis E-mail

Domaćin mjesečnog susreta svih svećenika našega Neretvanskoga dekanata ovaj put bila je naša Župa. Već smo oko 9,00 sati dočekivali svećenike kavom, a u 9,30 započeli smo svoj susret u našoj crkvi s molitvom za pokojne svećenike te s blagoslovom s Presvetim Sakramentom kojeg je vodio don Damir Bistrić. Nakon toga smo se spustili u našu dvoranu Posljednje večere gdje je fra Ante Čovo, makarski gvardijan, održao predavanje o vjeri svećenika danas  prisutnim svećenicima. Nakon toga raspravljali smo i o tekućim problemima te susret završili zajedničkim objedom za kojeg su se pobrinuli naše časne te Mara i Jasminka. Ovaj susret jest kao i uvod u sva događanja koja nas očekuju sljedećih dana. Naime, dolaze nam Framaši u goste, naši mladi pristupaju Frami, organiziramo put križa za sve mlade u subotu od Stabline do Zavale, ugošćujemo mlade iz Metkovića koji će nam prikazati Muku u Domu kulture, hodočastimo u Međugorje..

Uz zahvalu svima koji nam priskočiše u pomoć možete pogledati i fotografije u našoj Galeriji.

 
<< Početak < « 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 » > Kraj >>

Stranica 164 od 183