Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 539179


Župa Baćina i Plina - Stablina
XVI. ZAVJETNI PUT KRIŽA Stablina-Zavala, nedjelja 17. veljače 2013. PDF Ispis E-mail

9,00 sati – sv. Misa u crkvi Gospe Fatimske a nakon toga pobožnost križnog puta od Stabline do Zavale.

Župni ured Uznesenja BDM, Radoševa glavica 3, Stablina

 
Gospa Lurdska, ponedjeljak, 11. velkače 2013. Svjetski dan bolesnika PDF Ispis E-mail

 

- 18,00 – sv. Misa za sve bolesnike, stare i nemoćne

- Sakramenat bolesnićkog pomazanja

- Druženje uz kavu i čaj

- Članice HKDMST ogranak Ploče mjerit će tlak

 

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (10. – 17. veljače) PDF Ispis E-mail

Danas je Peta nedjelja kroz godinu i ujedno blagdan Bl. Alojzija Stepinca. Svete mise običnim danom bit će srijedom i subotom u 7,00 ujutro, ostale dane navečer u 18,00 sati.

U ponedjeljak je Gospa Lurdska, dan bolesnika. Sveta Misa bit će u 18,00 sati a nakon toga i druženje uz čaj i kavu s našim starima, bolesnima i nemoćnima. Članovi naše udruge HKDMST mjerit će i tlak svima koji to žele.

U srijedu je Srijeda Pepelnica, Čista srijeda, post i nemrs. Početak svetog korizmenog vremena. Sveta Misa i obred pepeljavanja bit će u 18,00 sati.

U četvrtak nakon večernje sv. Mise bit će i klanjanje Presvetom Sakramentu.

U petak je prvi korizmeni petak pa ćemo u 18,00 sati imati najprije pobožnost križnog puta a nakon toga i sv. Misu.

Vjeronauk je po običaju.Subotom molimo pobožnost križnog puta u 10,00 na Šariž Strugi, a u 11,00 na Banji.

U sljedeću je nedjelju  Prva korizmena  nedjelja pa po našem običaju sv. Misa će biti samo u Stablini u 9,00 sati a nakon toga i XVI zavjetni put križa od Stabline do Zavale.

 
Tribina o zdrastvenom odgoju PDF Ispis E-mail

U ponedjeljak, 4. veljače organizirala je naša Župa tribinu o zdrastvenom odgoju. Htjeli smo i mi nekako pridonijeti informiranju naših ljudi o toj temi. Zato smo pozvali dr fra Luku Tomaševića, pročelnika katedre za moralnu teologiju Sveučilišta ui Splitu da nam održi predavanje s posebnim osvrtom na IV. modul. I fra Luka se dakako odazvao. Skupilo nas se oko 60-tak, čak su tu bili i neki mladi. Fra Paviša nas je pozdravio i prepustio nas fra Luki i svi smo ga napeto slušali. Padala su i pitanja. A nakon fra Luke i naša doktorica gdja Asja Cvitanović iz Metkovića uputila je nekoliko riječi u ime roditelja neretvanske doline. Uistinu i mi smo presretni što smo ih mogli ugostiti i što ovako nešto događa se u našoj Župi. Pogledajte Galeriju!

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (3. – 10. veljače) PDF Ispis E-mail

Danas je Četvrta nedjelja kroz godinu.
U ponedjeljak je sv. Misa u 18,00 sati kao i u četvrtak kada će nakon sv. Mise biti i klanjanje Presvetom Sakramentu, a ostale dane sv. Misa je ujutro u 7,00 sati.
Sutra, u ponedjeljak, organiziramo u našoj dvorani i tribinu o zdrastvenom odgoju, osvrt na IV. Modul a gost predavač je dr fra Luka Tomašević, pročelnik katedre za moralnu teologiju Sveučilišta u Splitu.
U četvrtak ujutro u 9,30 osnovnoškolci u Stablini, petak u 20,00 naši mladi i Frama, a subotom vjeronauk je za prvopričesnike u 9,00 sati u Stablini te vjeronauk u P.Blatu, Banji i Šarić Strugi po uobičajenom rasporedu.
U sljedeću je nedjelju je Četvrta nedjelja kroz godinu a svete Mise bit će u 8.00 sati u Baćini , 9.30 u Stablini te u 11,00 sati bit će sv. Misa na Šarić Strugi.

 
<< Početak < « 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 » > Kraj >>

Stranica 163 od 178