Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 21 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 550601


Župa Baćina i Plina - Stablina
Cvjetnica PDF Ispis E-mail

Već oko 9,00 sati počeli smo se okupljati. Mnogi donesoše grančice maslina. Neki i kupiše od Framaša koji su prodavali i kolače. U 9,30 započeli smo blagoslovom grančica naše liturgijsko slavlje ispred crkve. Krenuli smo i u procesiju. Zbor je pjevao a prigodne molitve predmolila je Lora. U crkvu smo ušli s pjesmom na usnama. Okupilo nas se u procesiji gotovo 500. Marija i Pava navjestiše čitanja, Mira psalam a Barbara zajedno s ostalim Framašima navjesti Muku Isusovu. Pogledajte kako je bilo u našoj Galeriji.

 
VELIKO TRODNEVLJE PDF Ispis E-mail

 

VELIKI ČETVRTAK

Misa Večere Gospodnje bit će u 19,00 sati u Stablini na kojoj će biti i obred pranja nogu našim ¨apostolima¨ Nakon sv. Mise i pohrane Svetog Otajstva bit će i pjevanje Gospinog plača a u 23,00 imamo i Getsemansku uru.

VELIKI PETAK
Obredi Velikog petka počinju u 19,00 sati u Stablini preko kojih će nam naši mladi navijestiti Muku Isusovu, a nakon obreda bit će i procesija oko Radoševe glavice.
USKRS
Obredi Vazmenog Bdijenja te Mise Uskrsnuća Isusova počinju u 20,00 sati u Stablini u subotu, 30. ožujka. Nakon sv. Mise bit će i blagoslov uskrsnih jela.
U nedjelju na Uskrs sv. Mise su u Baćini u 8,00 sati: u Stablini u 9,30: na Šarić Strugi u 11,00: u Peračkom Blatu u 12,00 te na Banji u 14,00 sati.
USKRSNI PONEDJELJAK
Sv. Misa u Stablini u 7,00
Zavala, XV. Postaja, naš Emaus, u 10,00 sati.

 

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (24. - 31. ožujka) PDF Ispis E-mail

Danas je Cvjetnica- nedjelja Muke Gospodnje, kojom ulazimo u Veliki, Sveti tjedan.  Frama ima prodaju kolača.

 

Na Veliki ponedjeljak, utorak i srijedu sv. Misa je navečer u 7,00 sati. Te dane imat ćemo u crkvi i izložen Presveti Sakramenat. Možete se upisati za klanjanje. U utorak i srijedu obilazimo naše bolesnike u župi.

Veliki četvrtak-obredi s pranjem nogu su navečer u 7,00 sati. Nakon Obreda bit će i pjevanje Gospinog plača a u 23,00 sata imamo i Getsemansku uru.

Več. Petak – post i nemrs. Ujutro molitva jutarnje u 7,00 sati a obredi počinju navečer u 7,00. Nakon obreda imamo i procesiju oko Radoševe glavice. I za taj dan kao i vel. Subotu možete se upisati za meditacije kod Isusovog groba.

Vel. Subota – obredi Bdijenja i sv. Mise bit će u 20,00 sati a nakon Mise je i blagoslov jela.

U nedjelju je nedjelja Uskrsnuća. Sv. Mise u Baćini u 8, Stablini 9,30, una Šarić Strugi u 11,00, Peračkom Blatu u 12,00 te na Banji u 14,00 sati.

 
Ispovijed u župi te Cvjetnica - nedjelja Muke Isusa Krista PDF Ispis E-mail

U subotu, 23. ožujka bit će uskrsna ispovijed u Stablini u 14,00 sati za sve naše župljane. Pristupom sakramentu ispovijedi ne samo da obavljamo svoju kršćansku dužnost nego se i pripremamo za slavlje Vazmenih blagdana. Ispovijed za stare i nemoćne bit će u utorak i srijedu, 26. i 27. ožujka.

 

 

Cvjetnica – Nedjelja Muke

(Samo je jedna sv. Misa u Župi)

- Blagoslov grančica u 9,30 u nedjelju, 24. ožujka ispred crkve u Stablini

- Procesija oko Radoševe glavice s pjesmama i razmišljanjima

- Naši mladi čitaju Muku Isusovu na sv. Misi nakon procesije


 

 

 

 
Međugorje PDF Ispis E-mail

U nedjelju, 17. ožujka počeli smo se okupljati ispred Mediterana negdje oko 14,00 sati. Nas oko 150 čekali smo autobuse za Medjugorje. Naime, htjeli smo organizirano otići Gospi u pohode. Poveli smo i najmlađe, našu djecu. Nas stotinjak krenulo je navrijeme a jedan autobus nam je kasnio, ali ipak našli smo se svi na brdu ukazanja, na Podbrdu gdje smo zajednički molili sa svim opstalim hodočasnicima kojih je bilo zaista mnogo. Imali smo i prigodu za sv. Ispovijed a sudjelovali smo i na večernjoj sv. Misi. Oko 21,00 sat stigosmo doma sretni i ozareni doživljajem Božje blizine i Gospina milog pogleda. Zavirite u našu Galeriju.

 
<< Početak < « 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 » > Kraj >>

Stranica 162 od 183