Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 539171


Župa Baćina i Plina - Stablina
Framaški vikend PDF Ispis E-mail

Naši mladi koji žele biti dio Franjevačke mladeži našeg Područnog bratstva užurbano se pripremaju. Naime, sljedeći vikend je njihov vikend. U petak, 8. ožujka predvodit će put križa u našoj crkvi u 18,00; u subotu 9. ožujka za sve mlade kao i za Framaše – goste koji nam dolaze slaviti s nama pripremaju veliki put križa od Stabline do Zavale u 11,00 sati (obećali su nas i častiti na Zavali na završetku te pobožnosti) a u 18,00 slave sv. Misu u našoj crkvi; u nedjelju, 10. ožujka poseban je dan. Bit će i službeno primljeni u Framu na sv. Misi u 9,30 u Stablini koju će predvoditi fra Jure Hrgović, provincijski delegat za Framu. Pridružimo im se. A pripremaju se molitvom i raznim dogovorima kao i u pomaganju oko pospremanja. Pogledajte u Galeriji.

 
Put križa petkom PDF Ispis E-mail

Svakog petka u 18,00 sati molimo pobožnost puta križa u Stablini. Nekad predmole djeca, nekad mladi, nekad prvopričesnici drže upaljene svijeće uz postaje.... Svakako, biramo tekstove i uz pjevanje Puna tuge okupljamo se oko križa Kristova. Broj vjernika redovito se povećava tako da nas je ovaj put bilo 90-tak. Pogledajte u našoj Galeriji.

 
Zahvalnost Bogu za papu Benedikta PDF Ispis E-mail

Odazivajući se na poziv našeg Nadbiskupa i mi smo zahvalili Bogu sv. Misom u četvrtak, 28. veljače za našega Papu koji se povlači sa papinske službe. Nas 80-tak izrazili smo svoju zahvalnost dolaskom na sv. Misu a poslije Mise smo imali i klanjanje Presvetom Sakramentu preporučivši Bogu i sve članove kardinalskog zbora. Zahvaljujem svima koji su se odazavali na vou sv. Misu i samo klanjanje.

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (24. veljače-3. ožujka) PDF Ispis E-mail

 

Danas je 2. korizmena nedjelja. Sveta Misa bit će i na Banji u 14.00 sati.

Ovaj tjedan su sv. Mise srijedom i subotom u 7,00 ujutro a ostalim danima u

18,00 sati. Četvrtkom je nakon večernje Mise klanjanje Presvetom Sakramentu a

petkom i pobožnost puta križa prije večernje sv. Mise.

 

Subotom je pobožnost puta križa na Šarić Strugi u 10,00, a na Banji u 11,00 sati.

Vjeronauk je po običaju:

ponedjeljkom krizmanici u 20,00,

četvrtkom u Stablini u 9,30, a subotom prvopričesnici u 9,00 sati.

 

U sljedeću je nedjelju Treća korizmena nedjelja a sv. Mise su u Baćini u 8,00:

u Stablini u 9,30 dok je na Šarić Strugi u 11,00 sati.

 

 
Zavjetni put križa PDF Ispis E-mail

 

Na 1. korizmenu nedjelju (17. veljače) održao se XVI. Zavjetni put križa od Stabline do Zavale. Naime, vjernici su zajedno sa svojim tadašnjim župnikom fra Franom Lacom učinili zavjet molitve križnog puta svake godine protiv svih ovisnosti koje čovjeka mogu zarobiti, kao i za sve ovisnike. Znali su doći na ovaj križni put i neokatekumenske zajednice kao i oni koji su u raznim komunama i liječe se od pakla droge ili razna društva koja se bore protiv pijanstva i drugih ovisnosti. Ove godine predmolila  ga je s fra Pavišom i naša Lora Lovrić te Ina Žderiž a križ su nosili predstavnici i FSR-a, Frama-e, raznih molitvenih skupina i predstavnici vjernika. I ministranti su nam bili pri ruci kao i krizmanici za nošenje razglasa. Križ su nosili: fra Paviša, Mira Tomas, Danijela Jurišić, Marijana Popovac, Luca Krstičević,Leona Marković, Mara Duša , Pero Sušac, Miroslav B., Andrej Marković, Anita Batinović, Dana Butigan, Iva Štrbić i Boženko Batinović.

Na Zavali kod crkve sv. Ivana Krstitelja završili smo naš hod od oko 7 kilometara gdje smo se klanjali Križu i častili ga svojim poljupcem. Udruga Prijatelj iz Metkovića ponudila je svoje proizvode jer skrbe o djeci s invaliditetom. Na kraju je župnik zahvalio svima na pomoći i sudjelovanju. Među 350 vjernika bio je i naš gradonačelnik kao i dožupanica. Pogledajte u Galeriji.

 

 
<< Početak < « 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 » > Kraj >>

Stranica 161 od 178