Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 3 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 606802


Župa Baćina i Plina - Stablina
VELIKI TJEDAN PDF Ispis E-mail

VELIKI PONEDJELJAK, 15.travnja: Sveta misa na Obličevcu u 15:00 sati. Klanjanje pred PRESVETIM OLTARSKIM SAKRAMENTOM u tišini od 18:00 do 19:00 sati s mogućnošću ispovijedi.  Sveta misa u 19:00 sati. U tijeku je i ispovijed bolesnika u našoj župi stoga molimo da nazovete za one koji su u vašoj blizini, a žele se okrijepiti svetim sakramentima.

VELIKI UTORAK, 16.travnja: Klanjanje pred PRESVETIM OLTARSKIM SAKRAMENTOM u tišini od 18:00 do 19:00 sati s mogućnošću ispovijedi. Pobožnost 13 utoraka Sv.Anti i sveta misa u 19:00 sati koju predslavi i propovijeda fra Bone Bilić, župnik župe svetog Mihovila Arkanđela Gradac i župe sv. Margarite Brist.

 

VELIKA SRIJEDA, 17.travnja: Klanjanje pred PRESVETIM OLTARSKIM SAKRAMENTOM u tišini od 18:00 do 19:00 sati s mogućnošću ispovijedi. Sveta misa i Gospin plač-prvi dio u 19:00 sati.

 

VELIKI ČETVRTAK, 18.travnja: Pozivamo sve vjernike na molitvu jutarnje iz časoslova u 7:00 sati.  MISA VEČERE GOSPODNJE i Gospin Plač- drugi dio u 19:00 sati.

VELIKI ČETVRTAK označava posljednji dan korizme, a na taj dan svetom misom započinje Vazmeno trodnevlje. Na otajstven se način slavi i obnavlja Isusov čin ustanovljenja Euharistije kada nam se darovao pod prilikama kruha i vina te svećeničkog reda.  Sam obred pranja nogu
spomen je na Kristov čin ljubavi i poniznosti izvršen na Posljednjoj večeri, odnosno na to da je Krist apostolima oprao noge i time im pokazao kako ga treba nasljedovati.

Sveta ura - Getsemanska ura. Od 23 sati do ponoći vrijeme je koje odgovara onom vremenu kad je Isus bio u agoniji u Getsemaniju, stoga ćemo imati molitveno bdijenje od 23:00 do ponoći.

 

VELIKI PETAK, 19. travnja: Pozivamo sve vjernike na molitvu jutarnje iz časoslova u 7:00 sati.  Obredi VELIKOG PETKA započinju u 19:00 sati. PROCESIJA i blagoslov ispred Crkve.

U 21:30 u crkvi će biti prikazan film Pasija.

Obredima Velikog petka spominjemo se Kristove muke. Pratimo Krista na njegovu putu poniženja, trpljenja, patnje i smrti. Pokora, post i žalost daju pečat tome danu. Toga dana Crkva ne slavi euharistiju, već promišlja o smrti puna žalosti i skrušenosti.
Obredi Velikog petka podijeljeni su u tri dijela: služba riječi, klanjanje križu i sveta pričest. Na početku svi obavljaju pokajnički čin u šutnji, klečeći, a svećenici se prostiru u najdubljoj poniznosti pred oltar. Tada priznajemo Bogu sve svoje osobne grijehe, ali i grijehe čitavoga svijeta zbog kojih je Krist podnio muku i smrt na križu. Priznavajući grijehe, izražavamo svoju spremnost na žrtvu pokajnicu, ali i duboku i čvrstu nadu koju crpimo iz Božje riječi. Zato nakon zborne molitve i čitanja biblijskih tekstova sluša se izvještaj o muci Isusa Krista kako ju je zapisao evanđelista Ivan. Nakon homilije u kojoj se objašnjava smisao Kristove žrtve i smrti na križu za naše spasenje, slijedi sveopća molitva. U toj molitvi zajedno s čitavom Crkvom, moli se za sve potrebe svijeta i Crkve, osobito za one koji svojim trpljenjem nastavljaju Isusovu muku i za one koji još ne poznaju neizrecivu Božju ljubav, koju nam je Otac posvjedočio u svome Sinu koji je došao svojom smrću i uskrsnućem spasiti čitav svijet. Nakon službe riječi slijedi klanjanje križu. Svećenik razotkriva i pokazuje križ, sredstvo mučenja i smrti. Poslušnošću i predanjem u Očevu volju Isus to sredstvo preobražava u sredstvo našega spasenja. Križ, dakle, postaje simbolom spasenja, života i nade. Iskazujući poklon križu, zahvaljujemo Kristu za njegovu neizmjernu ljubav prema nama.
Bogoslužje Velikog petka završava pričešću. Pozvani smo sjediniti se s Kristom blagujući euharistijski kruh, posvećen na misi Velikog četvrtka. Toga se dana bolje razumije da blagovanje Kristova tijela u svetoj pričesti znači uzeti udjela u njegovoj žrtvi, prihvatiti trpljenje iz ljubavi prema braći i sestrama, te tako s Kristom širiti život u svijetu.

 

 

VELIKA SUBOTA, 20.travnja: Pozivamo sve vjernike na molitvu jutarnje iz časoslova u 7:00 sati.  Obredi VAZMENOG BDIJENJA te SVETA MISA započinju u 20:00 sati. BLAGOSLOV USKRSNIH JELA


Vazmeno bdjenje središnje je bogoslužje u crkvenoj godini. Izabrani narod Staroga zavjeta u toj je noći slavio svoj izlazak iz egipatskog ropstva, a mi kršćani slavimo Kristov izlazak iz grobne tmine u novi život - slavimo njegovo uskrsnuće. Vazmeno bdjenje raspoređeno je u četiri dijela: služba svijetla, služba riječi, krsna služba i euharistijska služba.
Na početku službe svijetla svećenik blagoslivlja vatru. Na toj vatri zapalit će se uskrsna svijeća - simbol uskrsloga Krista. Uz povik Svjetlo Kristovo crkva se polako osvjetljuje, dok ne bude potpuno osvijetljena. Kada se upale sva svijetla, a svećenik u pratnji poslužitelja stigne do oltara, svečano se pjeva Hvalospjev uskrsnoj svijeći - radosna pohvala uskrsnoj svijeći, koja nas poziva da kličemo od radosti jer je Kristovo svjetlo pobijedilo snage mraka i donijelo život.
U službi riječi najprije slijede čitanja iz Starog zavjeta koja nas sjećaju na velika djela koja je Bog kroz povijest učinio za svoj Izabrani narod, no prije svega naglašavaju veliku istinu da smo od Boga i da bez njega ne možemo postojati. Nakon svečane himne Slave slijede novozavjetna čitanja, Poslanica i Evanđelje, koje donosi radosnu vijest o Kristovoj pobjedi za sve ljude.
Na početku krsne službe blagoslivlja se krsna voda, uz molitvu litanija svih svetih i blagoslovnu molitvu. Nakon toga slijedi obnova krsnih obećanja.
Završni dio Vazmenog bdjenja je euharistijska služba. U vazmenoj noći pod posvećenim prilikama kruha i vina primamo najstvarniju prisutnost uskrslog Krista i njegova Duha.

 

VAZAM - USKRS Nedjelja, 21.travnja:

Sveta misa u 8:00 u Baćini.

Sveta misa u 9:30 sati u Stablini.

 
ŽUPNE OBAVIJESTI 8.4. - 14.4.2019. PDF Ispis E-mail

Ponedjeljak, 8. travnja: Sveta misa u Stablini u 7:00 sati. Prigoda za ispovijed ili razgovor svaki dan po prethodnom dogovoru. U 20:00 sati obavezni vjeronauk za ovogodišnje pretkrizmanike, za prvi razred srednje škole.

 

Utorak, 9.travnja: Pobožnost  13 utoraka Svetom Anti Padovanskom. Prigoda za ispovijed u 18:30 sati.  Sveta misa u Stablini u 19:00 sati koju predslavi i propovijeda don Hrvoje Dragun, župnik  župe sv. Stjepana prvomučenika iz Opuzena.

 

Srijeda, 10. travnja: Sveta misa u Stablini u 7:00 sati. Prigoda za ispovijed ili razgovor svaki dan po prethodnom dogovoru.

Ispovijed bolesnika po župi.

 

Četvrtak, 11.travnja: Prigoda za ispovijed u 18:30 sati. Večernja sveta misa u 19:00 sati.

U 20:00 sati vjeronauk za krizmanike,drugi razred srednje škole.

 

Petak, 12.travnja: Prigoda za ispovijed u 18:30 sati. Pobožnost križnog puta u 19:00 sati, a iza sveta misa.


Subota, 13.travnja: Sveta misa u Stablini u 7:00 sati.

Vjeronauk za Prvopričesnike u 9:00 sati.

Dječji zbor u 9:45 sati.

Vjeronauk za ministrante i glazbena grupa u 10:30 sati.

ŽUPNA ISPOVIJED u 14:00 sati.

 

Nedjelja, 14.travnja:

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE-CVJETNICA

Sveta misa u Stablini u 9:30 sati i procesija, te blagoslov maslinovih grančica.


 

 
ŽUPNE OBAVIJESTI 1.4.-7.4.2019. PDF Ispis E-mail

Ponedjeljak, 1. travnja: Sveta misa u Stablini u 7:00 sati. Prigoda za ispovijed ili razgovor svaki dan po prethodnom dogovoru. U 20:15 sati obavezni vjeronauk za ovogodišnje pretkrizmanike, za prvi razred srednje škole.

 

Utorak, 2.travnja: Pobožnost  13 utoraka Svetom Anti Padovanskom. Prigoda za ispovijed u 18:30 sati.  Sveta misa u Stablini u 19:00 sati koju predslavi i propovijeda don Mario Mihanović,župnik župe svetog Stjepana prvomučenika-Slivno Ravno.

 

Srijeda, 3. travnja: Sveta misa u Stablini u 7:00 sati. Prigoda za ispovijed ili razgovor svaki dan po prethodnom dogovoru.

 

Četvrtak, 4.travnja: Prigoda za ispovijed u 18:30 sati. Večernja sveta misa u 19:00 sati. Iza svete mise klanjanje.

U 20:00 sati vjeronauk za krizmanike,drugi razred srednje škole.

 

Petak, 5.travnja: Prigoda za ispovijed u 18:30 sati. Pobožnost križnog puta u 19:00 sati, a iza sveta misa.


Subota, 6.travnja: Sveta misa u Stablini u 7:00 sati.

Vjeronauk za Prvopričesnike u 9:00 sati.

Dječji zbor u 9:45 sati.

Vjeronauk za ministrante i glazbena grupa u 10:30 sati.

 

Nedjelja, 7.travnja: 5. Korizmena nedjelja kroz crkvenu godinu.

Svete mise: Baćina u 8:00 sati.

Stablina u 9:30 sati.

Šarić Struga u 11:00 sati.

 
ŽUPNE OBAVIJESTI 25.3.-31.3.2019. PDF Ispis E-mail

Ponedjeljak, 25. ožujka Navještenje Gospodinovo-Blagovijest: Sveta misa u Stablini u 7:00 sati. Prigoda za ispovijed ili razgovor svaki dan po prethodnom dogovoru. U 20:00 sati obavezni vjeronauk za ovogodišnje pretkrizmanike, za prvi razred srednje škole.

 

Utorak, 26. ožujka: Pobožnost  13 utoraka Svetom Anti Padovanskom. Prigoda za ispovijed u 18:30 sati.  Sveta misa u Stablini u 19:00 sati koju predslavi i propovijeda don Ivica Barišić,župnik Rogotina.

 

Srijeda, 27. ožujka: Sveta misa u Stablini u 7:00 sati. Prigoda za ispovijed ili razgovor svaki dan po prethodnom dogovoru.

 

Četvrtak, 28. ožujka: Prigoda za ispovijed u 18:30 sati. Večernja sveta misa u 19:00 sati. Iza svete mise klanjanje.

U 20:00 sati vjeronauk za krizmanike,drugi razred srednje škole.

 

Petak, 29. ožujka: Prigoda za ispovijed u 18:30 sati. Pobožnost križnog puta u 19:00 sati, a iza sveta misa.


Subota, 30. ožujka: Sveta misa u Stablini u 7:00 sati.

Vjeronauk za Prvopričesnike u 9:00 sati.

Dječji zbor u 9:45 sati.

Vjeronauk za ministrante i glazbena grupa u 14:00 sati.

 

Nedjelja, 31.ožujka: 4. Korizmena nedjelja kroz crkvenu godinu.

Svete mise: Baćina u 8:00 sati.

Stablina u 9:30 sati.

Šarić Struga u 11:00 sati.

Banja u 14:00 sati.

 
ŽUPNE OBAVIJESTI 18.3. - 24.3.2019. PDF Ispis E-mail

Ponedjeljak, 18. ožujka: Sveta misa u Stablini u 7:00 sati. Prigoda za ispovijed ili razgovor svaki dan po prethodnom dogovoru. U 20:00 sati obavezni vjeronauk za ovogodišnje pretkrizmanike, za prvi razred srednje škole.

 

Utorak, 19. ožujka: Sveti Josip, svetkovina.  Započinjemo s pobožnošću  13 utoraka Svetom Anti Padovanskom. Sveta misa u Stablini u 18:00 sati. Prigoda za ispovijed ili razgovor svaki dan po prethodnom dogovoru.

 

Srijeda, 20. ožujka: Sveta misa u Stablini u 7:00 sati. Prigoda za ispovijed ili razgovor svaki dan po prethodnom dogovoru.

 

Četvrtak, 21. ožujka: Večernja sveta misa u 18:00 sati. Iza svete mise klanjanje.

Prigoda za ispovijed ili razgovor svaki dan po prethodnom dogovoru.
U 20:00 sati sastanak za polaznike sedmog razreda osnovne škole iz  naše župe.

 

Petak, 22. ožujka: Pobožnost križnog puta u 18:00 sati, a iza sveta misa.


Subota, 23. ožujka: Sveta misa u Stablini u 7:00 sati.

U subotu nastavljamo s uređenjem okoliša zavjetne crkve svetog Paškala kod Kule. Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže radu od 8,30 sati.  Bilo bi dobro ponijeti i nekakav alat (škare za grane i nisko raslinje,kosor...)

Vjeronauk za Prvopričesnike u 9:00 sati.

Dječji zbor u 9:45 sati.

Vjeronauk za ministrante i glazbena grupa u 14:00 sati.

 

Nedjelja, 24.ožujka: 3. Korizmena nedjelja kroz crkvenu godinu.

Svete mise: Baćina u 8:00 sati.

Stablina u 9:30 sati.

Peračko Blato u 11:00 sati.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 17 od 199