Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 489905


Župa Baćina i Plina - Stablina
RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (16.– 23. travnja) PDF Ispis E-mail

Danas je USKRS , a sv. Mise su u:

Baćini u 08.00, Stablini u 9.30 i na Šarić Strugi u 11.00 sati.

 

Na Uskrsni ponedjeljak 17. travnja sv. Misa je na Zavali u 09.00 sati.

U utorak 18. travnja sv. Misa i pobožnost sv. Anti je u Stablini u 19.00 sati.

 

U srijedu, četvrtak, petak i subotu nema svetih misa u našoj župi.

 

23. travnja je Mali Uskrs – Nedjelja Božanskog Milosrdja

Sv. Mise su u Baćini u 08,00, Stablini u 09,30 i u Peračkom Blatu u 11.00 sati

 
Veliki petak 2017 PDF Ispis E-mail

U tišini i na koljenima započeli smo večerašnje Obrede. Čitanja nam navijestiše Marieta i Katarina,a čitanje muke Framašice s nezamjenjivom Dajanom kao naratorom. Boženko i Ilija iz našeg zbora pomogoše fra Paviši pri sveopćoj molitvi Crkve i  pri otkrivanju križa. Nakon svete pričesti zaputili smo se u procesiju za križem kojeg su nosi Bare i Andrej praćeni bakljama. Cijelo vrijeme procesije naš je zbor predvodio pjevanje( što bismo mi bez njih?!). Završili smo sve uz pjesmu "Ispovidite se molitvom nad narodom" ( a bilo nas je više od 350) ispred naše crkve. Pogledajte.

 
Misa Večere Gospodnje PDF Ispis E-mail

I ministranti i apostoli zajedno s čitačima nađoše se u sakristiji pola sata prije obreda. Počeli smo svetu misu pjevanjem i slavljenjem: Marija i Vesela navijestiše čitanja,a Karla,Lara i Anđela molitvu vjernika. Bare i Andrej pomogoše fra Paviši pri propovijedi. Naš zbor sa sestrom Helenom predvodio je pjevanje. Sve smo završili kod Isusovog groba,a apostoli bijahu: Toni,Deba,Kaleb,Jole,Dario,Tvrtko,Anto,Koce,Josip,Goci,Franić i Jenko izabrani iz mnoštva od 180-ak nazočnih,a izabrani su zato jer su svi očevi-ta godina očinstva je. Otpjevali smo i drugi dio Gospina plača. Nakom mise naše apostole zajedno s fra Pavišom ugostio je Deba večerom Čeveljuši. Pogledajte.

 
Naše kvarantore PDF Ispis E-mail

Prva tri dana Velikog Tjedna uvijek započinjemo s molitvom jutarnje iz časoslova,a nastavimo sa cijelodnevnim klanjanjem Presvetom Sakramentu. Te dane završimo večernjom svetom misom. Uveli smo i popis gdje su se ljudi mogli upisati kad će drugovati s Isusom. Tako su se upisali i za molitve i razmišljanje kod Isusovog groba na Veliki petak i subotu. Na Veliku srijedu započeli smo pjevati i Gospin plač. Pogledajte.

 
Cvjetnica- Nedjelja Muke PDF Ispis E-mail

U subotu prije Cvjetnice imali smo ispovijed za cijelu župu kojoj je pristupilo oko 200 vjernika čak šestorica fratara bili su nam na raspolaganju.

U nedjelju na Cvjetnicu,poslije svete mise u Baćini na kojoj je bilo tridesetak ljudi,okupili smo se ispred naše crkve kod kipa Majke Milosrđa u Stablini. Nakon blagoslova grančica krenuli smo  u procesiju oko Radoševe Glavice u našu crkvu koja je ovog puta bila tijesna. Naime,bilo nas je više od 400. Čitanja i samu Muku navijestili su nam: Dajana,Vesela,Zvone,Marija,Petar,Marija,Bebek,a molitvu vjernika Anđela i Karla. Naš zbor je sve uveličao svojim pjevanjem bilo himana bilo psalama. (Lako je fra Paviši s nama). Na kraju svete mise podijelili smo i raspored za Veliki Tjedan,a i popunili smo papire za klanjanje Presvetom Sakramentu kao i za molitve kod Isusovog groba.

Pogledajte.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 11 od 166