Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

Župni listić

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 474154


Župa Baćina i Plina - Stablina
RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (14. – 21. svibnja) PDF Ispis E-mail

Danas je 5. uskrsna nedjelja i sv. Misa Zahvalnica za Dane Gospe Fatimske koju predslavi fra Frano Prcela, dominikanac na službi u Mainzu. Sve završavamo Pučkom feštom.

Sutra je sv. Misa u 7,00 ujutro, a u utorak u 19,00 jer imamo i pobožnost sv. Anti.

Sv. Misa bit će još samo u subotu u 7,00 ujutro.

U nedjelju (21. svibnja) je 6. uskrsna nedjelja i sv. Mise su u Baćini u 8,00: u Stablini u 9,30 te na Šarić Strugi u 11,00 sati.

 
Gospa Fatimska 2017 PDF Ispis E-mail

Kruna svih naših dana. Stota obljetnica Njezina ukazanja. Naša majka. Slavlje smo započeli procesijom u kojoj su kip nosili naši framaši,a naš Zbor predvodio pjevanje. Uz fra Vinka,fra Maria i fra Pavišu sv.Misu je predslavio O.provincijal fra Joško Kodžoman. Upozorio nas je da u svojim biografijama dopustimo Bogu djelovanje i da budemo Njegovi pravi nasljedovatelji. Marieta i Milena navjestiše čitanja,a maleni molitve vjernika. Na kraju sve mise svi prisutni(njih oko 200) dobili su prigodne knjižice i sličice Gospe Fatimske. Ostavismo svećenike na ručku koji su pripremili Mira,Mara,Marijana,Slava,Julija,Leona,Ilona i Dragana. Sutrašnje zahvalno slavlje predslavi fra Frano Prcela i nakon toga pučka fešta. Pogledajte.

 
Ususret Gospi Fatimskoj PDF Ispis E-mail

Nastavili smo svakodnevno moliti krunicu i slaviti sv. Misu u devetnici Gospi Fatimskoj prigodom 100. obljetnice Njenog ukazanja u Fatimi. Tako smo u srijedu molili za sve one koji obavljaju ovu devetnicu, a posebno za vjernike sa Šarić Struge. Nakon molitve uz kolače smo gledali 2. dio filma "Karol - čovjek koji je postao Papa". U četvrtak je bio naglasak za Peračko Blato koji su nam priredili domjenak nakon pobožnosti (kao i Stružani). Sv. Misu i klanjanje pjesmom i svirkom uljepšali su nam Framaši sa tetom Jasnom. U predvečerje blagdana okupili smo Stablinu i Čeveljušu te smo na kraju svega pogledali film uz kolače "Čudo Gospe Fatimske". Sve je to bio uvod u subotnje slavlje Gospe Fatimske koje počinje u 10,00 sati procesijom i sv. Misom koju predslavi fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Predv. Otkupitelja. Uostalom pogledajte.

 
Nastavak Dana Gospe Fatimske PDF Ispis E-mail

U ponedjeljak,9.svibnja nastavili smo s našim Danima Gospe Fatimske pobožnošću i svetom misom. Nakana nam je bila da to bude dan Modrog Oka i Banje uz sve druge vjernike. Nakon svete mise u našoj dvorani smo mogli pogledati 1.dio filma "Karol-čovjek koji je postao papa. Uz film mogli smo uživati i u kolačima koje su nam donijele baš domaćice s Banje i Modrog Oka. U utorak nakana nam je bila okupiti vjernike Baćine i stare Pline. Nakon pobožnosti uživali smo u Gospinim pjesmana koje su izveli Župski Zbor i KUD Neretvanke. Nakon svega priredili smo i domjenak za sve. Pogledajte.

 
Dani Gospe Fatimske u Stablini PDF Ispis E-mail

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 160