Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

Župni listić

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 474149


Župa Baćina i Plina - Stablina
Dani križa PDF Ispis E-mail

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (26. veljače – 5. ožujka) PDF Ispis E-mail

Danas je 8. nedjelja kroz godinu i svete mise su u Baćini u 8,00,u Stablini u 9,30 i na Banji u 11,00 sati. Poslije toga slavimo i sakramenat krštenja na Zavali.

Ovaj tjedan svete mise bit će samo u Srijedu – Pepelnicu u 7,00 ujutro te u pšetak i suboru u 17,00 sati. U taj petak počinju i Dani križa jer će nakon sv. Mise biti i TribinaČ Križ u našim životima. Gosti su g. Anto Mikić te g. Dario Kordić.

U nedjelju (5. ožujkia)   je 1. korizmena  nedjelja kada tradicionalno obavljamo naš Zavjetni put križa od Stabline do Zavale. Sv. Misa je u 9,00 sati nakon koje idemo na taj XX. Jubilarni put križa sa fratrima koji su s nama ovih 20 godina obavljali tu pobožnost.

 
Dani križa PDF Ispis E-mail

 
Dani Frame 2017 PDF Ispis E-mail

Već pet godina! Tako brzo vrijeme leti a kao da smo jučer počeli. Sjetimo se i prvih predsjednika od Monike Barbir (sada Oršulić), pa Rea Barbir, Matea Štrbić, pa Martina Kukoleča, Klea Nikolac do današnje Dragane Herceg. Koliko mladih samo prođe kroz Framu? Osamdesetak?! I divno je da smo zajedno, da skupa slavimo Boga, da održavamo Božićne koncerte, da pjevamo pod ravnanjem naše tete Jasne, da se družimo, sudjelujemo aktivno u sv. Misi, pohodimo druge Frame, da svake godine organiziramo dvodnevna druženja... Ove godine dođe nam fra Kristijan Šilić iz Metkovića kao osoba za Frame samostanskog okružja Zaostrog. U subotu, 18. veljače on nam održi i predavanje o Frami a dođoše nam taj dan Frama Gradac i Metković. Nakon tribine i razgovora pristupismo i sakramentu ispovijedi, a druženje nastavismo uz jelo u našoj dvorani. Neke primismo i na konak.

Sutradan, u nedjelju 19. veljače u Stablini primili smo u bratstvo Frame: Kata, Nina, Klara, Ivana,  Matea, Magdalena, Korina i Karlo, dok su dali i obnovili obećanja: Ana, Josipa, Nensi, Ira, Marieta, Marina.Milena, Karlo, Lorena, Dragana i Lana. Framaši predvodiše i pjevanje na sv. Misi pod ravnanjem naše tete Jasne, navjestiše čitanja, Željana napravi tortu, svima čestita fra Paviša dok je fra Kristijan iskazao radost slavljenja Boga u zajedništvu uputivšip nam riječi nade i ohrabrenja tumačeći kakav danas Framaš treba biti.

Na kraju misnog slavlja nova predsjednica Dragana pozdravi i goste iz Vrgorca i Metkovića te zahvali svima zamolivši starije da se sjete Framaša u svojim molitvama. Nakon svega nađosmo se opet u našoj dvorani gdje uz jelo, sok i kolače nastavismo naše zajedništvo. Za spizu naših framaša zahvaljujemo Miri Zubcu... Uostalom pogledajte...

Josipa Ž

 
Korizma 2017 - pismo PDF Ispis E-mail

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 160