Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

Župni listić

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 474143


Župa Baćina i Plina - Stablina
NAŠA KORIZMA PDF Ispis E-mail

PETKOM – pobožnost križnog puta u Stablini u 18,00 sati a nakon toga i sv. Misa


 
DANI KRIŽA - dan 3. PDF Ispis E-mail

XX. zavjetni Put križa Stablina - Zavala

Na 1. korizmenu nedjelju već 20 godinu molimo pobožnost križnog puta od Stabline do Zavala, što je ujedno najduži križni put u Hrvatskoj.

Za ovu prigodu pozvali smo sve župnike koji su s narodom obavljali ovu pobožnost. To su: fra Frano Laco, fra Mario Jurišić, fra Mladen Marić.

Nakon sv. Mise koju je predslavio fra Frano Laco 300- tinjak vjernika usprkos jakom vjetru i kiši krenulo je na put križa.

Nakon 2,5-satnog hoda završili smo pobožnost na Zavali kod crkve sv. Ivana Krstitelja ljubljenjem križa i blagoslovom.

Važno je reći kako su sva sela ove župe pripremili zakusku za sve molitelje. To su naša sela: Banja, Modro Oko, Čeveljuša, Plina, Peračko Blato, Šarić Struga, Stablina i župljani župe Baćina.

Na kraju je sadašnji župnik fra Paviša zahvalio baš svima na pomoći i sudjelovanju na XX. jubilarnom putu križa. Pogledajte fotogaleriju!

 
DANI KRIŽA - dan 2. PDF Ispis E-mail

U subotu 04. ožujka, na tribini "Križ u našem životu" ugostili smo g. Daria Kordića, bivšeg novinara, političara, vojnog časnika, supruga, oca troje djece i studenta teologije.

G. Kordić je došao u pratnji supruge Venere čiji je pradjed Baćinac. Danas je po prvi put svjedočio i u nazočnosti sina Vladimira i njegove supruge Maje.

Mnogo je važnih datuma u Kordićevu životu, ali neki su "važniji". Jedan od njih je dan kada je trebao stati pred tužiteljstvo u Haagu. Tog je jutra njegovu ćeliju obasjala svjetlost i čuo je glas - "Ne boj se, Ja sam s tobom". Tijekom uzništva, svjedočio je Kordić, bio je potpuno miran, čak i dok je slušao druge presude i dok je iščekivao svoju. Kada je uložio žalbu na presudu, molio se Gospi da mu se ne smanji kazna. I zaista, 7 od 21 točke su poništene, ali kazna je ostala ista - presedan u sudstvu.

Sve je to bio put njegov put u kojem je sav svoj život u potpunosti predao u Božje ruke. Kroz molitvu i čitanje Biblije spoznao je što mora činiti i danas kao slobodan čovjek.

Svih 150 vjernika popratilo je njegovo svjedočenje suzama i pljeskom. Sve je to bilo krasan uvod u sutrašnji križni put, kako je rekao fra Paviša. Pogledajte.

 
DANI KRIŽA - dan 1. PDF Ispis E-mail

U petak 03. ožujka otvorili smo Dane križa - Stablina 2017. sv. Misom u crkvi Gospe Fatimske. Budući da je ovo godina očinstva ugostili smo na našoj tribini "Križ u našem životu" g. Antu Mikića, gl. urednika HKR-a, ravnatelja Hrvatske katoličke mreže u nastajanju, supruga i oca 5 djece.

Dr. sc. Mikić nam je kroz svoj život i kroz smrt njegova prvog djeteta Katarine govorio kako svaki križ ima smisao i kako svaka patnja vodi k nekom cilju. Ne bi smjeli samo stati ili ostati pod križem, već bismo trebali ustati i krenuti prema naprijed. Izazvavši suosjećanje 160 prisutnih vjernika g. Mikić rekao je da ne treba ni sućut ni sažaljenje jer ga je Bog na taj način vodio svojim putem da bi mu sve što je proživio i doživio bila milost. Na kraju tribine fra Paviša se zahvalio g. Mikiću i svima prisutnima, kao i njegovom najstarijem sinu Martinu koji je večeras i ministrirao na sv. Misi. Pogledajte.

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (5. – 12. ožujka) PDF Ispis E-mail

Danas je 1. korizmena nedjelja i u našoj se Župi obavlja pobožnost Zavjetnog puta križa od Stabline do Zavale. Hvala svima koji sudjeluju i koji su nam na bilo koji način pomogli u organizaciji 20. zavjetnog puta križa. Posebna zahvala ide i našim bivšim župnicima; fra frani Laci, fra Mariju Jurišiću i fra Mladenu Mariću.

Ovaj tjedan svete mise bit će u utorak, srijedu i subotu u 7,00 ujutro dok će u četvrtak (klanjanje) i petak kada obavljamo i pobožnost puta križa biti u 18,00 sati. Sv. Mise neće biti u ponedjeljak.

U nedjelju (12. ožujkia)   je 2. korizmena  nedjelja i sv. Mise će biti u Baćini u 8,00; Stablini u 9,30 te u Peračkom Blatu u 11,00 sati.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 160