Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

Župni listić

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 480483


Župa Baćina i Plina - Stablina
RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (28. svibnja – 4. lipnja) PDF Ispis E-mail

Danas je 7. uskrsna nedjelja i sv. Mise su u Stablini u 9,30 te na Banji u 11,00 sati.

U utorak je sv. Misa  19,00 jer imamo  pobožnost sv. Anti, i u četvrtak jer će biti i klanjanje pred Presv. Sakramentom. Ostale dane sv. Misa je ujutro u 7,00 sati.

U nedjelju (4. lipnja) je blagdan Duhova i sv. Mise su u Baćini u 8,00: u Stablini u 9,30 te na Šarić Strugi u 11,00 sati.

 
Križ na Radoševoj glavici PDF Ispis E-mail

U Danima Gospe Fatimske,u prigodi kada obilježavamo 100 godina od Gospina ukazanja i 20 godina našeg Zavjetnog puta križa od Stabline do Zavale,postavili smo križ na hridi na Radoševoj glavici. Križ su postavili naš Bojan sa suradnicima: Pelusija,Juka,Ferdo,Joze i Tonći. Neka nas uvijek štiti i blagoslivlja.  Pogledajte.

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (21. – 28. svibnja) PDF Ispis E-mail

Danas je 6. uskrsna nedjelja i sv. Mise su u Baćini u 8,00: u Stablini u 9,30 te na Šarić Strugi u 11,00 sati.

U utorak je sv. Misa  19,00 jer imamo  pobožnost sv. Anti, i u četvrtak jer slavimo Uzašašće Gospodinovo. Ostale dane sv. Misa je ujutro u 7,00 sati.

U nedjelju (28. svibnja) je 7. uskrsna nedjelja i sv. Mise su u Baćini u 8,00: u Stablini u 9,30 te na Banji u 11,00 sati.

 
U STABLINI ZAVRŠENI DANI GOSPE FATIMSKE PDF Ispis E-mail

Dani Gospe Fatimske u Stablini završeni su u nedjelju 14. svibnja svečanom svetom misom Zahvalnicom, koju je predslavio fra Frano Prcela, dominikanac na službi u Mainzu, u koncelebraciji sa župnikom fra Pavišom. Zahvalni na svemu što se događalo u župi Stablina posljednjih dana, kao i na proglašenju svetima dvoje fatimskih vidioca Frane i Jacinte i fra Prcela je govorio o zahvalnosti. Tako je istaknuo da su naši praroditelji učinili prvi grijeh iz oholosti jer su htjeli biti bogovi, ali je istaknuo također da se kod njih nije razvila zahvanost prema našem Stvoritelju za stvoreni svijet. Zato mi moramo biti Bogu zahvalni za svu ljubav i milosti koje nam daje, a mi ih počesto ne primjećujemo. Na kraju misnog slavlja župnik fra Paviša  je zahvalio svima i pozvao na prigodni domjenak.

Kroz devet dana Gospe Fatimske kroz crkvu Gospe Fatimske prošlo je više stotina ljudi tražeći blagoslov i pomoć naše Majke koja nam je stavila krunicu u ruke, krunicu koja nas je štitila i u danima Domovinskog rata, a štiti će nas  i u svim danima koji su pred nama.

Pogledajte.

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (14. – 21. svibnja) PDF Ispis E-mail

Danas je 5. uskrsna nedjelja i sv. Misa Zahvalnica za Dane Gospe Fatimske koju predslavi fra Frano Prcela, dominikanac na službi u Mainzu. Sve završavamo Pučkom feštom.

Sutra je sv. Misa u 7,00 ujutro, a u utorak u 19,00 jer imamo i pobožnost sv. Anti.

Sv. Misa bit će još samo u subotu u 7,00 ujutro.

U nedjelju (21. svibnja) je 6. uskrsna nedjelja i sv. Mise su u Baćini u 8,00: u Stablini u 9,30 te na Šarić Strugi u 11,00 sati.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 163