Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 986878


Župa Baćina i Plina - Stablina
Riječ župnika PDF Ispis E-mail

 

Osjećam zaista potrebu reći vam svima jedno veliko HVALA: Ne samo, dragi župljani, za dolaske u crkvu ili na vjeronauk, nego i za vaše dolaske na ovu našu web stranicu. Hvala i za vaše prijedloge i pohvale. To nam samo pomaže htjeti i činiti bolje i više. Ta na istom smo putu.

Hvala i svim drugim posjetiteljima na podršci izrečenoj ili napisanoj. Veseli nas što i vi svraćate na našu stranicu.

Neka nas sve dragi Bog čuva i blagoslovi!

fra Paviša

 

 
Raspored bogoslužja i obavijesti PDF Ispis E-mail

U ponedjeljak i četvrtak sv. Misa je u 19,00, a u ostale dane ujutro u 7,00 sati.

U ponedjeljak u 20.00 sati je susret krizmanika, a u četvrtak je nakon večernje mise i klanjanje pred Presvetim Sakramentom.

U petak je susret ministranata u 18,15 a mladih u 20.00 sati.

U subotu je susret prvopričesnika u 9 sati. Vjeronauk je subotom u Peračkom Blatu u 10,00 sati,  na Banji u 10,45 i Šarić Struzi u 11,30. Vjeronauk za djecu iz Stabline, zbog pretrpane subote, bit će četvrtkom u 9,30 ujutro. Sva djeca koja nisu tada u školi bilo bi dobro da dođu na vjeronauk.

U sljedeću su nedjelju, 30. rujna, svete mise po običaju: 8 sati u Baćini, 9,30 u Stablini, a u 11 sati bit će misa i na Šarić Struzi.

 

U subotu su sklopili  sakramenat ženidbe u našoj crkvi  Nikola Barišić i Zvonka Bošković, kao i Toni Zmijarević i Jelena Bošnjak. Čestitamo, a ženidbu kane sklopiti i Goran Kuran, sin Ivana i Jadranke r. Družijanić s Banje i Ana Krstičević, kći Stanislava i Tereze r. Družijanić iz Bagalovića. Vjenčanje je u subotu u Bagalovićima.

Ženi se i Mili Tolj, sin p. Ante i p. Milenke, a uzima djevojku Danijelu Gašpar, kći Duje  i Ljilje r. Katavić - oboje iz naše župe.

Ženi se i Krunoslav Salaj, sin Josipa i Katice r. Batinić a uzima djevojku Anu Dropulić, kći Milana i Ljubice r. Rončević, djevojka iz naše župe. Oba vjenčanja će biti u našoj crkvi u Stablini u subotu.

 

Imamo već prijavljenih više od jednog autobusa za hodočašće u Blato, u subotu, 20. listopada. Cijena je kao i lani 120 kuna pa uplatite i prijavite se na vrijeme.

Želja nam je i otići na hodočašće u Sinj i to sa svom našom djecom koja pohađaju osnovnu školu. To bi bilo 3. studenoga, a cijena bi bila oko 80 kn. Molimo vas prijavite djecu na vrijeme u župski ured.

 

Organizirat ćemo i tečaj za odrasle koji nemaju sakramente krštenja, krizme ili vjenčanja. Prijavite se u naš ured.

 
Klanjanje trećim četvrtkom u mjesecu PDF Ispis E-mail

 

Četvrtak, 20. rujna.

Toliko smo čekali taj četvrtak, treći četvrtak u mjesecu, kada po dogovoru naši mladi predvode klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Zapravo, htjeli smo u zajedništvu sa svima slaviti Gospodina malo više pjesmom. I uz uobičajeni pohod crkvi kad je klanjanje dođoše i pedesetak mladih  slaviti Gospodina. Čak su došli i naši ministranti: David, Duje, Tonino, Marin, Martin i Marko. Ipak, njih dvojica: (otac) Domagoj i (don) Joško okupiše Dajanu, Josipu, Barbaru, Mateu, Ivanu, Andreu, Katarinu i Vendi i zapjevaše toliko lijepo i skladno da su zaradili nakon svega i pljesak nazočnih. Svoje druženje smo nastavili i za zajedničkim stolom.

 

 
Nova školska i vjeronaučna godina PDF Ispis E-mail

 

Zazivom Duha Svetoga i posebnim blagoslov djece nakon sv. Mise započeli smo i mi novu školsku i vjeronaučnu godinu. Okupili smo svu djecu naše Župe na sv. Misi kojom smo htjeli moliti za Božji blagoslov. Donijeli smo i svoje školske torbe, knjige, katekizme i lopte. Prinjeli smo i na oltar svoje brige i molitve, svoje knjige i katekizme i sve ono što nas veseli.

I fra Paviša nas je poučio kako uspješno ići u školu, kako slušati roditelje, kako zazivati Boga i kako biti s Njim zauvijek. Iznenadio nas je što nam je to govorio šetajući među nama. A naš Zbor je to sve uveličao pod ravnanjem s. Helene. Bilo nam na radost svima. Fotografije možete naći u našoj Galeriji.

 

 
Očekuje nas ovaj tjedan PDF Ispis E-mail

U četvrtak je večernja sv. Misa u 7 sati a nakon nje i klanjanje. Ovaj put malo drugačije, malo ćemo više slaviti Gospodina s pjesmama s našim mladima, pa dođite i vidite.

U petak u 20 00 sati započinjemo i naše susrete s mladima. Pozivamo sve mlade, srednjoškolce i starije na ovakve susrete u našoj Župi.

U subotu je i župski vjeronauk. U 8,30 su djeca 1.,2. i 4. razreda. U 9 sati su svi prvopričesnici, a u 9,30 su 5.,6.,7. i 8. razred. U Peračkom Blatu je vjeronauk u 10,30, a na Banji u 11,00. Na Šarić Stuzi vjeronauk je u 11,30.

U sljedeću nedjelju su mise po običaju: 8 sati u Baćini, 9,30 u Stablini, a u 11 sati bit će misa i na Šarić Strugi.

 
Više članaka...
<< Početak < « 231 232 233 234 235 236 » > Kraj >>

Stranica 235 od 236