Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 986968


Župa Baćina i Plina - Stablina
NEDJELJA, 14. LISTOPADA 2012. PDF Ispis E-mail

 

Započeli smo Godinu Vjere u prošli četvrtak a danas ćemo čuti i Proglas našeg o. Nadbiskupa prigodom početka Godine  Vjere i u Baćini, Stablini i Peračkom Blatu.

Ujedno ćemo zahvaliti Gospodinu Bogu na plodovima zemlje i rada naših ruku posebice na sv. Misi u Stablini (9,30) kao i u Peračkom Blatu (11,00). Djeca će prinjeti darove i plodove zemlje i rada naših ruku zahvalni Bogu na svim dobrima kojima nas obasiplje.

 
Godina Vjere PDF Ispis E-mail

Naš Papa Benedikt proglasio je godinu GODINOM VJERE (11. listopada 2012.-24. studenoga 2013.) I mi ćemo večeras svečano otvoriti i započeti molitvom Godinu Vjere, Naime, u 18 sati bit će molitva sv. Krunice a nakon toga i sv. Misa. Na kraju imat ćemo i klanjanje pred Presvetim Sakramentom baš na tu temu. Pridružite nam se!

 
Raspored bogoslužja i obavijesti (7. – 14. listopada) PDF Ispis E-mail

 

Sveta misa i listopadska pobožnost jest svaki dan u 18,00 sati osim u ponedjeljak jer će biti u 17.00.

U srijedu nakon listopadske pobožnosti i sv. Mise bit će sastanak za roditelje naših prvopričesnika – oko 19.00 sati.

U četvrtak je početak Godine Vjere kako ju je proglasio papa Benedikt. Mi ćemo u 18.00 sati imati listopadsku pobožnost i sv. Misu kao i klanjanje pred Presvetim baš na tu nakanu.

U subotu je susret prvopričesnika u 9 sati. Vjeronauk je subotom u Peračkom Blatu u 10,00 sati,  na Banji u 10,45 i Šarić Struzi u 11,30. Vjeronauk za djecu iz Stabline, zbog pretrpane subote, bit će četvrtkom u 9,30 ujutro

U sljedeću su nedjelju svete mise po običaju: 8 sati u Baćini, 9,30 u Stablini, a u 11 sati bit će misa i Peračkom Blatu.

Oni koji su se prijavili za Blato na Korčuli trebali bi uplatiti i tako potvrditi svoje putovanje ovaj tjedan. Ima ih, naime, još koji bi željeli ići ali nema više mjesta.

 

 
Raspored bogoslužja i obavijesti (1.-7. listopada) PDF Ispis E-mail

Sveta misa i listopadska pobožnost bit će svaki dan u 18,00 sati. U 18,00 sati počinjemo moliti krunicu a nakon toga bit će i sv. Misa. Voljeli bismo da nam naša djeca predmole krunicu.

U ponedjeljak u 20.00 sati je susret krizmanika, a u četvrtak je nakon večernje mise i klanjanje pred Presvetim Sakramentom.

U petak je prvi petak u mjesecu te susret ministranata u 18,45 a mladih u 20.00 sati.

U subotu je susret prvopričesnika u 9 sati. Vjeronauk je subotom u Peračkom Blatu u 10,00 sati,  na Banji u 10,45 i Šarić Struzi u 11,30. Vjeronauk za djecu iz Stabline, zbog pretrpane subote, bit će četvrtkom u 9,30 ujutro. Sva djeca koja nisu tada u školi bilo bi dobro da dođu na vjeronauk.

U sljedeću su nedjelju svete mise po običaju: 8 sati u Baćini, 9,30 u Stablini, a u 11 sati bit će misa i na Šarić Struzi.

 
Mjesec listopad osobito je posvećen Majci Božjoj PDF Ispis E-mail

Po svim se crkvama i u svim obiteljima preporuča zajednička molitva krunice. Krunica je jednostavna molitva satkana od temeljnih molitava vjere, u kojoj s Bl. Djevicom Marijom razmatramo otajstva spasenja.

Zajednička obiteljska molitva krunice produbljuje i usavršuje zajedništvo obitelji u međusobnom poštovanju i ljubavi; učvršćuje vjeru i vjernost; umnaža velikodušnost u prihvaćanju života.
Molitva krunice u našoj crkvi Gospe Fatimske u 18.00 sati nakon čega je i sv. Misa! Želja nam je da na ovu pobožnost dolaze svi, posebno djeca koja pohađaju osnovnu školu, koja će i predvoditi molitvu krunice.

 
<< Početak < « 231 232 233 234 235 236 » > Kraj >>

Stranica 234 od 236