Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 986969


Župa Baćina i Plina - Stablina
Sinjani u gostima PDF Ispis E-mail

I dočekali smo i taj dan: petak, 19. listopada. Ono što je fra Paviša najavio – ostvarilo se! Naime, pohodiše nas Sinjani. Bio je tu i Tino, Martin, iz Područnog Vijeća Frame, Tereza i Antonela... I hvala im. Govorili su nam o Frami, o svim onim čime se Frama bavi i kako okupljati mlade i ići za sv. Franjom iz Asiza. Odgovarali su i na naša pitanja. Ali i mi smo se opoštenili. Naime, okupilo se nas 25 i pažljivo ih slušali. I ostao je dogovor: u petak sljedeći okupljamo se ovdje u našoj dvorani. Na kraju smo ih častili pizzom i sokom. I zaista im hvala što su nam jednu večer zaista uljepšali. Razišli smo se u nadi.... (Fotografije možete vidjeti u našoj Galeriji)

 
Petak, 19. listopada - SUSRET MLADIH u 20 h PDF Ispis E-mail

 

Večeras u 20.00 sati našim mladima dolaze članovi FRAM-e Sinj koji će nam pokazati što je Frama i kako funkcionira. Bilo bi dobro i lijepo da i mi imamo takvu organizaciju. Zato pozivamo sve naše mlade da dođu na ovaj susret u našu dvoranu u Stablini.

 
Slavljenje i klanjanje pred Presvetim Sakramentom PDF Ispis E-mail

 

Opet smo nastavili sa našim slavljenjem Isusa u Presvetom Sakramentu trećim četvrtkom u mjesecu. Htjeli smo Mu zahvaliti za susrete s roditeljima naših prvopričesnika i krizmanika kao i za oživljavanje Trećeg Reda i povjeriti Mu i našu Framu koja se okuplja u petak, 19. listopada. Hvala našim mladima koji su uistinu anđeoskim glasovima šaptali nam o Isusu u pjesmi. Neka nas zajedno s Isusom u molitvi i pjesmi. Hvala svima koji nam pomogoše to i realizirati. Neke fotografije možete naći u Galeriji.

 

 
Dan kruha i plodova zemlje PDF Ispis E-mail

Otvorivši Godinu Vjere već u četvrtak, 11. listopada, danas smo htjeli uz Proglas o. Nadbiskupa zahvaliti Bogu na svim darovima kojima nas obasiplje na sv. Misi u Stablini, 14. listopada 2012. Prinjeli smo i darove naših ruku uz molitvu vjernika, a župnik nam je u svojoj propovijedi protumačio što znači biti zahvalan. Potakao nas je na zahvalnost Bogu u svakoj sv. Misi baš za ovu Godinu Vjere. Jer zahvalnost je plod vjere. U našoj Galeriji možete vidjeti i kako je to izgledalo.

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (14. – 21. listopada) PDF Ispis E-mail

 

Danas je 28. nedjelja kroz godinu i ujedno svečano otvaranje Godine Vjere. Naš biskup je zbog toga uputio i svoj Proglas. Slavimo danas i Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva, tj. dane kruha i plodova zemlje.

Sveta misa i listopadska pobožnost jest svaki dan u 18,00 sati.

Sutra, u ponedjeljak, krizmanici imaju svoj susret u 20,00 sati.

U utorak nakon sv. Mise fra Frano Doljanin će održati predavanje o FSR-u za sve one koji su zainteresirani.

U srijedu nakon listopadske pobožnosti i sv. Mise bit će sastanak za roditelje naših krizmanika oko 19, 00 sati..

U četvrtak je blagdan sv. Luke pa će biti sv. Misa, preko koje ćemo slaviti i sakramenat krštenja u 10,00  sati u crkvi sv. Luke u Baćini, koja je odnedavno proglašena i spomenikom kulture a nakon večernje svete Mise u Stablini bit će i klanjanje i slavljenje pred Presvetim Sakramentom koje će predvoditi naši mladi.

U petak u 20, 00 sati za naše mlade i srednjoškolce dolazi sinjska Frama upoznati nas i o tome.

U sljedeću su nedjelju je Misijska nedjelja pa će svete mise biti po običaju: 8 sati u Baćini, 9,30 u Stablini, a u 11 sati bit će misa i na Šarić Strugi, kada ćemo govoriti o Misijama i štogod prikupiti za Misije. Navratit će nam  i naš fra Stojan Damjanović koji je proboravio neko vrijeme u Zairu u Africi kao misionar.

Oni koji su se prijavili za Blato na Korčuli trebali bi uplatiti i tako potvrditi svoje putovanje ovaj tjedan. Polazak je u 6,00 sati od Mediterana.  Zbog hodočašća u Blato neće biti vjeronauka župskog vjeronauka ni večernje sv. Mise.

Organiziramo i hodočašće u Sinj za djecu. Cijena je 80 kn pa prijave i uplate u Župskom uredu.

 

 
<< Početak < « 231 232 233 234 235 236 » > Kraj >>

Stranica 233 od 236