Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 6 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 1057665


Župa Baćina i Plina - Stablina
Slavljenje i klanjanje pred Presvetim Sakramentom PDF Ispis E-mail

 

Opet smo nastavili sa našim slavljenjem Isusa u Presvetom Sakramentu trećim četvrtkom u mjesecu. Htjeli smo Mu zahvaliti za susrete s roditeljima naših prvopričesnika i krizmanika kao i za oživljavanje Trećeg Reda i povjeriti Mu i našu Framu koja se okuplja u petak, 19. listopada. Hvala našim mladima koji su uistinu anđeoskim glasovima šaptali nam o Isusu u pjesmi. Neka nas zajedno s Isusom u molitvi i pjesmi. Hvala svima koji nam pomogoše to i realizirati. Neke fotografije možete naći u Galeriji.

 

 
Dan kruha i plodova zemlje PDF Ispis E-mail

Otvorivši Godinu Vjere već u četvrtak, 11. listopada, danas smo htjeli uz Proglas o. Nadbiskupa zahvaliti Bogu na svim darovima kojima nas obasiplje na sv. Misi u Stablini, 14. listopada 2012. Prinjeli smo i darove naših ruku uz molitvu vjernika, a župnik nam je u svojoj propovijedi protumačio što znači biti zahvalan. Potakao nas je na zahvalnost Bogu u svakoj sv. Misi baš za ovu Godinu Vjere. Jer zahvalnost je plod vjere. U našoj Galeriji možete vidjeti i kako je to izgledalo.

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (14. – 21. listopada) PDF Ispis E-mail

 

Danas je 28. nedjelja kroz godinu i ujedno svečano otvaranje Godine Vjere. Naš biskup je zbog toga uputio i svoj Proglas. Slavimo danas i Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva, tj. dane kruha i plodova zemlje.

Sveta misa i listopadska pobožnost jest svaki dan u 18,00 sati.

Sutra, u ponedjeljak, krizmanici imaju svoj susret u 20,00 sati.

U utorak nakon sv. Mise fra Frano Doljanin će održati predavanje o FSR-u za sve one koji su zainteresirani.

U srijedu nakon listopadske pobožnosti i sv. Mise bit će sastanak za roditelje naših krizmanika oko 19, 00 sati..

U četvrtak je blagdan sv. Luke pa će biti sv. Misa, preko koje ćemo slaviti i sakramenat krštenja u 10,00  sati u crkvi sv. Luke u Baćini, koja je odnedavno proglašena i spomenikom kulture a nakon večernje svete Mise u Stablini bit će i klanjanje i slavljenje pred Presvetim Sakramentom koje će predvoditi naši mladi.

U petak u 20, 00 sati za naše mlade i srednjoškolce dolazi sinjska Frama upoznati nas i o tome.

U sljedeću su nedjelju je Misijska nedjelja pa će svete mise biti po običaju: 8 sati u Baćini, 9,30 u Stablini, a u 11 sati bit će misa i na Šarić Strugi, kada ćemo govoriti o Misijama i štogod prikupiti za Misije. Navratit će nam  i naš fra Stojan Damjanović koji je proboravio neko vrijeme u Zairu u Africi kao misionar.

Oni koji su se prijavili za Blato na Korčuli trebali bi uplatiti i tako potvrditi svoje putovanje ovaj tjedan. Polazak je u 6,00 sati od Mediterana.  Zbog hodočašća u Blato neće biti vjeronauka župskog vjeronauka ni večernje sv. Mise.

Organiziramo i hodočašće u Sinj za djecu. Cijena je 80 kn pa prijave i uplate u Župskom uredu.

 

 
NEDJELJA, 14. LISTOPADA 2012. PDF Ispis E-mail

 

Započeli smo Godinu Vjere u prošli četvrtak a danas ćemo čuti i Proglas našeg o. Nadbiskupa prigodom početka Godine  Vjere i u Baćini, Stablini i Peračkom Blatu.

Ujedno ćemo zahvaliti Gospodinu Bogu na plodovima zemlje i rada naših ruku posebice na sv. Misi u Stablini (9,30) kao i u Peračkom Blatu (11,00). Djeca će prinjeti darove i plodove zemlje i rada naših ruku zahvalni Bogu na svim dobrima kojima nas obasiplje.

 
Godina Vjere PDF Ispis E-mail

Naš Papa Benedikt proglasio je godinu GODINOM VJERE (11. listopada 2012.-24. studenoga 2013.) I mi ćemo večeras svečano otvoriti i započeti molitvom Godinu Vjere, Naime, u 18 sati bit će molitva sv. Krunice a nakon toga i sv. Misa. Na kraju imat ćemo i klanjanje pred Presvetim Sakramentom baš na tu temu. Pridružite nam se!

 
<< Početak < « 231 232 233 » > Kraj >>

Stranica 231 od 233