Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 5 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 924613


Župa Baćina i Plina - Stablina
HODOČAŠĆE GOSPI U SINJ PDF Ispis E-mail

 

Bilo bi zaista lijepo otići u pohode Gospi u Sinj. Želja nam je da naša djeca koja pohađaju osnovnu školu pođu na to hodočašće.

http://www.dw.de/image/0,,4572525_4,00.jpg

 

Hodočašće će biti u subotu, 3. studenoga a polazi se u 7.00 sati ujutro od Mediterana. Cijena je 80 kn a uključuje autobus kao i prigodnu marendu. Poslije Sinja vidjet ćemo i Cetinu. Prijavite se u naš Ured.

http://1.bp.blogspot.com/_17rXtcI037Q/TH1o4JbF7LI/AAAAAAAAAEk/qM0AeskTlG0/s1600/101.JPG

 
Raspored bogoslužja i obavijesti (21. – 27. listopada) PDF Ispis E-mail

 

Danas je 29. nedjelja kroz godinu i ujedno Misijska nedjelja. Zato smo danas i ugostili fra Stojana Damjanovića koji je neko vrijeme i proveo u misijima u Zairu-Kongo. Zahvaljujemo mu što nam iz prve ruke govori o Misijama.

Sveta misa i listopadska pobožnost jest svaki dan u 18,00 sati.

Sutra, u ponedjeljak, krizmanici imaju svoj susret u 20,00 sati.

U četvrtak je nakon večernje sv. Mise i klanjanje pred Presvetim Sakramentom.

U petak u 20, 00 sati susret naših mladih.

U sljedeću su nedjelju svete mise su po običaju: 8,00 sati u Baćini, 9,30 u Stablini, a u 11,00 sati bit će Misa i u Peračkom Blatu.

Organiziramo i hodočašće u Sinj za djecu. Cijena je 80 kn pa prijave i uplate u Župskom uredu.

 

 
Misijska nedjelja - Nedjelja, 21. listopada PDF Ispis E-mail

I mi smo posebno htjeli obilježiti ovu Misijsku nedjelju pa smo ugostili našeg fra Stojana Damjanovića, koji je proveo u misijama u Zairu točno 13 godina. On nam je na sv. Misama u Stablini i na Šarić Strugi lijepo govorio o misijama i što znači biti misionar. Ta to smo svi mi po samom krštenju. Hvala mu od srca.

 

 
Hodočašće u Blato PDF Ispis E-mail

 

Po našem već uobičajenom rasporedu krenuli smo na hodočašće u subotu, 20. listopada u Blato na Korčuli. Predvođeni časnim sestrama Mirandom, Helenom i Srebrenkom te fra Pavišom dva autobusa naših župljana došli su sigurno već ujutro oko 9 sati. Slušali smo s. Hijacintu koja nam je govorila o bl. Mariji Propetog Petković a zatim smo slavili sv. Misu koju je predvodio fra Paviša.

Na kraju su nas časne sestre primile u kuću te uz razgovore uzimali štogod za jelo. Obišli smo cijelo Blato, a malo kasnije i Korčulu. Vratili smo se oko 18,00 sati. Dan za pamćenje. U našoj Galeriji možete vidjeti i neke fotografije.

 

 
Sinjani u gostima PDF Ispis E-mail

I dočekali smo i taj dan: petak, 19. listopada. Ono što je fra Paviša najavio – ostvarilo se! Naime, pohodiše nas Sinjani. Bio je tu i Tino, Martin, iz Područnog Vijeća Frame, Tereza i Antonela... I hvala im. Govorili su nam o Frami, o svim onim čime se Frama bavi i kako okupljati mlade i ići za sv. Franjom iz Asiza. Odgovarali su i na naša pitanja. Ali i mi smo se opoštenili. Naime, okupilo se nas 25 i pažljivo ih slušali. I ostao je dogovor: u petak sljedeći okupljamo se ovdje u našoj dvorani. Na kraju smo ih častili pizzom i sokom. I zaista im hvala što su nam jednu večer zaista uljepšali. Razišli smo se u nadi.... (Fotografije možete vidjeti u našoj Galeriji)

 
<< Početak < « 221 222 223 224 225 226 227 » > Kraj >>

Stranica 224 od 227