Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 733740


Župa Baćina i Plina - Stablina
Misijska nedjelja - Nedjelja, 21. listopada PDF Ispis E-mail

I mi smo posebno htjeli obilježiti ovu Misijsku nedjelju pa smo ugostili našeg fra Stojana Damjanovića, koji je proveo u misijama u Zairu točno 13 godina. On nam je na sv. Misama u Stablini i na Šarić Strugi lijepo govorio o misijama i što znači biti misionar. Ta to smo svi mi po samom krštenju. Hvala mu od srca.

 

 
Hodočašće u Blato PDF Ispis E-mail

 

Po našem već uobičajenom rasporedu krenuli smo na hodočašće u subotu, 20. listopada u Blato na Korčuli. Predvođeni časnim sestrama Mirandom, Helenom i Srebrenkom te fra Pavišom dva autobusa naših župljana došli su sigurno već ujutro oko 9 sati. Slušali smo s. Hijacintu koja nam je govorila o bl. Mariji Propetog Petković a zatim smo slavili sv. Misu koju je predvodio fra Paviša.

Na kraju su nas časne sestre primile u kuću te uz razgovore uzimali štogod za jelo. Obišli smo cijelo Blato, a malo kasnije i Korčulu. Vratili smo se oko 18,00 sati. Dan za pamćenje. U našoj Galeriji možete vidjeti i neke fotografije.

 

 
Sinjani u gostima PDF Ispis E-mail

I dočekali smo i taj dan: petak, 19. listopada. Ono što je fra Paviša najavio – ostvarilo se! Naime, pohodiše nas Sinjani. Bio je tu i Tino, Martin, iz Područnog Vijeća Frame, Tereza i Antonela... I hvala im. Govorili su nam o Frami, o svim onim čime se Frama bavi i kako okupljati mlade i ići za sv. Franjom iz Asiza. Odgovarali su i na naša pitanja. Ali i mi smo se opoštenili. Naime, okupilo se nas 25 i pažljivo ih slušali. I ostao je dogovor: u petak sljedeći okupljamo se ovdje u našoj dvorani. Na kraju smo ih častili pizzom i sokom. I zaista im hvala što su nam jednu večer zaista uljepšali. Razišli smo se u nadi.... (Fotografije možete vidjeti u našoj Galeriji)

 
Petak, 19. listopada - SUSRET MLADIH u 20 h PDF Ispis E-mail

 

Večeras u 20.00 sati našim mladima dolaze članovi FRAM-e Sinj koji će nam pokazati što je Frama i kako funkcionira. Bilo bi dobro i lijepo da i mi imamo takvu organizaciju. Zato pozivamo sve naše mlade da dođu na ovaj susret u našu dvoranu u Stablini.

 
Slavljenje i klanjanje pred Presvetim Sakramentom PDF Ispis E-mail

 

Opet smo nastavili sa našim slavljenjem Isusa u Presvetom Sakramentu trećim četvrtkom u mjesecu. Htjeli smo Mu zahvaliti za susrete s roditeljima naših prvopričesnika i krizmanika kao i za oživljavanje Trećeg Reda i povjeriti Mu i našu Framu koja se okuplja u petak, 19. listopada. Hvala našim mladima koji su uistinu anđeoskim glasovima šaptali nam o Isusu u pjesmi. Neka nas zajedno s Isusom u molitvi i pjesmi. Hvala svima koji nam pomogoše to i realizirati. Neke fotografije možete naći u Galeriji.

 

 
<< Početak < « 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 » > Kraj >>

Stranica 210 od 213