Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 707586


Župa Baćina i Plina - Stablina
Zar već 10 000?!? PDF Ispis E-mail

Jučer, 28. studenoga negdje oko 19,00 sati naša web stranica zabilježila je 10 000 posjetitelja. Kako smo obećali već prije na našoj facebook stranici, tog 10000-og posjetitelja ćemo i nagraditi. To je naša mlada župljanka Željana. Veseli nas da u tako malo vremena rado svraćate na našu stranicu. To nas potiče još boljem zalaganju za dobro svih nas.


 
PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA (Godina C) OTKUPLJENJE JE BLIZU PDF Ispis E-mail

»Kada to počne bivati, uspravite se i podignite glave, jer je blizu vaše oslobođenje.« (Lk 21,28)

 

Hvaljen Isus i Marija!

Draga braćo i sestre!

U nedjelju, 2. prosinca počinje nova liturgijska godina; period Došašća koje označava iščekivanje, pripravu, želju i nadu dolaska na svijet Onoga prema kojemu su kroz stoljeća u životnim tegobama upereni vapaji ljudi za spasenjem, za Kraljem pobjednikom koji će uspostaviti pravdu i mir na zemlji.

 

Došašće je, dakle, vrijeme iščekivanja dolaska Kristova. Zato to iščekivanje spasenja nije završeno ni za nas, već nas potiče da idemo što bliže prema onome što mora još sazrijevati u nama, u povijesti, u svijetu i u Crkvi. Kršćanin živi svoje »došašće« uvijek, jer Krist »dolazi« u svakom trenutku našega života i trebamo biti uvijek dobro spremni da bi ga prihvatili.

 

- Da bismo se dobro i mi spremili imat ćemo MISE ZORNICE. Svako jutro u 7,00 sati slavimo sv. Misu sa molitvom Časoslova. Prigoda ne samo za velike, nego i za djecu i mlade koji idu u školu da dođu na Zornice i da se što bolje pripreme za Božić.

- Imat ćemo i DUHOVNU OBNOVU koja počinje u četvrtak, 13. prosinca večernjom sv. Misom u 18,00 sati i klanjanjem za sve župljane. U petak, 14. prosinca u 18,00 sati bit će sv. Misa i nagovora za sve mlade. U subotu, 15. prosinca organiziramo sakramenat ispovijedi za sve u 14,00, a u 18,00 bit će opet sv. Misa i nagovor za roditelje naših krizmanika i prvopričesnika. U nedjelju je sv. Misa u Baćini u 8,00 sati a u Stablini u 9,30 na kojoj će biti i jedno iznenađenje za djecu i time završavamo Duhovnu obnovu. Nećemo slaviti sv. Misu u 11,00 sati.

- I opet nešto za malene, za djecu: želja nam je da baš oni, djeca, naprave malo žrtve i da nam kroz Došašće donose namirnice za siromašne da i oni osjete Božić. Velika kutija bit će u dnu crkve upravo za to a mogu nam donositi ono što se ne može pokvariti: ulje, čećer, brašno, sol, prašak za rublje, higijenski pribor...

 

Pa, spremajmo se zajedno kroz ovo spasonosno vrijeme da budni dočekamo i u radosti slavimo blagdan BOGA – BOŽIĆA.

 

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (25. studenoga – 2. prosinca) PDF Ispis E-mail

Danas je 34. nedjelja kroz godinu, nedjelja Krista Kralja. Danas uz uobičajene sv. Mise slavimo sv. Misu i na Banji u 15,00 sati.

Ovaj tjedan svete su Mise ponedjeljkom i četvrtkom u 18,00 sati a ostalih dana ujutro u 7,00 sati. U četvrtak je, osim vjeronauka u 9,30 i klanjanje pred Presvetim Sakramentom nakon večernje sv. Mise.

Ponedjeljkom je susret za krizmanike u 20,00 sati.

U petak je  susret mladih u 20,00 sati, ujedno i blagdan sv. Andrije, apostola.

U subotu svoj susret imaju prvopričesnici u 9,00 sati, a i vjeronauk je u Peračkom Blatu, na Banji i  Šarić Strugi.

U sljedeću su nedjelju je početak Došašča, vremena u kojem se pripremamo za blagdan Božića a  svete mise su po običaju: 8.00 sati u Baćini, 9.30 u Stablini, a u 11,00 sati i na Šarić Strugi.

 

 
Sveta Cecilija PDF Ispis E-mail

U četvrtak, 22. studenoga htjeli smo svečano slaviti sv. Ceciliju, zaštitnicu crkvenog pjevanja. Okupili smo se u crkvi na večernjoj sv. Misi i klanjanju predvođeni našim Zborom koji se okupio. Ta oni su i sve pripremili i aranžirali zajedno s našim časnim sestrama pa su nas iznenadili i obiteljskim stolom nakon Mise. Hvala im. I neka nam uvijek pjevaju i slave Gospoda. Pogledajte u našoj Galeriji kako je bilo!

 
RASPORED BOGOSLUŽJA I ŽUPSKE OBAVIJESTI (18. – 25. studenoga) PDF Ispis E-mail

Danas je 33. nedjelja kroz godinu. Na sv. Misama u Stablini i Šarić Strugi sjetit ćemo se Vukovara, njegovih žrtava i svih naših žrtava paljenjem svijeća i molitvama.

Ovaj tjedan svete su Mise ponedjeljkom i četvrtkom u 18,00 sati a ostalih dana ujutro u 7,00 sati. U četvrtak je, osim vjeronauka u 9,30 i klanjanje pred Presvetim Sakramentom nakon večernje sv. Mise preko koje slavimo sv. Ceciliju, zaštitnicu crkvenog pjevanja pa i naš Zbor posebno slavi.

Ponedjeljkom je susret za krizmanike u 20,00 sati.

U srijedu je Gospa od zdravlja. Posebno se slavi na Vlaki. Mi ćemo ovdje imati sv. Misu u 18,00 sati.

U petak je  susret mladih u 20,00 sati.

U subotu svoj susret imaju prvopričesnici u 9,00 sati, a i vjeronauk je u Peračkom Blatu, Banji i na Šarić Strugi.

U sljedeću su nedjelju svete mise su po običaju: 8.00 sati u Baćini, 9.30 u Stablini, a u 11,00 sati i u Peračkom Blatu. U 15,00 sati bnit će sv. Misa i na Banji.

 
<< Početak < « 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 » > Kraj >>

Stranica 203 od 211