Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 5 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 635903


Župa Baćina i Plina - Stablina
Raspored bogoslužja i obavijesti (7. – 14. listopada) PDF Ispis E-mail

 

Sveta misa i listopadska pobožnost jest svaki dan u 18,00 sati osim u ponedjeljak jer će biti u 17.00.

U srijedu nakon listopadske pobožnosti i sv. Mise bit će sastanak za roditelje naših prvopričesnika – oko 19.00 sati.

U četvrtak je početak Godine Vjere kako ju je proglasio papa Benedikt. Mi ćemo u 18.00 sati imati listopadsku pobožnost i sv. Misu kao i klanjanje pred Presvetim baš na tu nakanu.

U subotu je susret prvopričesnika u 9 sati. Vjeronauk je subotom u Peračkom Blatu u 10,00 sati,  na Banji u 10,45 i Šarić Struzi u 11,30. Vjeronauk za djecu iz Stabline, zbog pretrpane subote, bit će četvrtkom u 9,30 ujutro

U sljedeću su nedjelju svete mise po običaju: 8 sati u Baćini, 9,30 u Stablini, a u 11 sati bit će misa i Peračkom Blatu.

Oni koji su se prijavili za Blato na Korčuli trebali bi uplatiti i tako potvrditi svoje putovanje ovaj tjedan. Ima ih, naime, još koji bi željeli ići ali nema više mjesta.

 

 
Raspored bogoslužja i obavijesti (1.-7. listopada) PDF Ispis E-mail

Sveta misa i listopadska pobožnost bit će svaki dan u 18,00 sati. U 18,00 sati počinjemo moliti krunicu a nakon toga bit će i sv. Misa. Voljeli bismo da nam naša djeca predmole krunicu.

U ponedjeljak u 20.00 sati je susret krizmanika, a u četvrtak je nakon večernje mise i klanjanje pred Presvetim Sakramentom.

U petak je prvi petak u mjesecu te susret ministranata u 18,45 a mladih u 20.00 sati.

U subotu je susret prvopričesnika u 9 sati. Vjeronauk je subotom u Peračkom Blatu u 10,00 sati,  na Banji u 10,45 i Šarić Struzi u 11,30. Vjeronauk za djecu iz Stabline, zbog pretrpane subote, bit će četvrtkom u 9,30 ujutro. Sva djeca koja nisu tada u školi bilo bi dobro da dođu na vjeronauk.

U sljedeću su nedjelju svete mise po običaju: 8 sati u Baćini, 9,30 u Stablini, a u 11 sati bit će misa i na Šarić Struzi.

 
Mjesec listopad osobito je posvećen Majci Božjoj PDF Ispis E-mail

Po svim se crkvama i u svim obiteljima preporuča zajednička molitva krunice. Krunica je jednostavna molitva satkana od temeljnih molitava vjere, u kojoj s Bl. Djevicom Marijom razmatramo otajstva spasenja.

Zajednička obiteljska molitva krunice produbljuje i usavršuje zajedništvo obitelji u međusobnom poštovanju i ljubavi; učvršćuje vjeru i vjernost; umnaža velikodušnost u prihvaćanju života.
Molitva krunice u našoj crkvi Gospe Fatimske u 18.00 sati nakon čega je i sv. Misa! Želja nam je da na ovu pobožnost dolaze svi, posebno djeca koja pohađaju osnovnu školu, koja će i predvoditi molitvu krunice.

 
Riječ župnika PDF Ispis E-mail

 

Osjećam zaista potrebu reći vam svima jedno veliko HVALA: Ne samo, dragi župljani, za dolaske u crkvu ili na vjeronauk, nego i za vaše dolaske na ovu našu web stranicu. Hvala i za vaše prijedloge i pohvale. To nam samo pomaže htjeti i činiti bolje i više. Ta na istom smo putu.

Hvala i svim drugim posjetiteljima na podršci izrečenoj ili napisanoj. Veseli nas što i vi svraćate na našu stranicu.

Neka nas sve dragi Bog čuva i blagoslovi!

fra Paviša

 

 
Raspored bogoslužja i obavijesti PDF Ispis E-mail

U ponedjeljak i četvrtak sv. Misa je u 19,00, a u ostale dane ujutro u 7,00 sati.

U ponedjeljak u 20.00 sati je susret krizmanika, a u četvrtak je nakon večernje mise i klanjanje pred Presvetim Sakramentom.

U petak je susret ministranata u 18,15 a mladih u 20.00 sati.

U subotu je susret prvopričesnika u 9 sati. Vjeronauk je subotom u Peračkom Blatu u 10,00 sati,  na Banji u 10,45 i Šarić Struzi u 11,30. Vjeronauk za djecu iz Stabline, zbog pretrpane subote, bit će četvrtkom u 9,30 ujutro. Sva djeca koja nisu tada u školi bilo bi dobro da dođu na vjeronauk.

U sljedeću su nedjelju, 30. rujna, svete mise po običaju: 8 sati u Baćini, 9,30 u Stablini, a u 11 sati bit će misa i na Šarić Struzi.

 

U subotu su sklopili  sakramenat ženidbe u našoj crkvi  Nikola Barišić i Zvonka Bošković, kao i Toni Zmijarević i Jelena Bošnjak. Čestitamo, a ženidbu kane sklopiti i Goran Kuran, sin Ivana i Jadranke r. Družijanić s Banje i Ana Krstičević, kći Stanislava i Tereze r. Družijanić iz Bagalovića. Vjenčanje je u subotu u Bagalovićima.

Ženi se i Mili Tolj, sin p. Ante i p. Milenke, a uzima djevojku Danijelu Gašpar, kći Duje  i Ljilje r. Katavić - oboje iz naše župe.

Ženi se i Krunoslav Salaj, sin Josipa i Katice r. Batinić a uzima djevojku Anu Dropulić, kći Milana i Ljubice r. Rončević, djevojka iz naše župe. Oba vjenčanja će biti u našoj crkvi u Stablini u subotu.

 

Imamo već prijavljenih više od jednog autobusa za hodočašće u Blato, u subotu, 20. listopada. Cijena je kao i lani 120 kuna pa uplatite i prijavite se na vrijeme.

Želja nam je i otići na hodočašće u Sinj i to sa svom našom djecom koja pohađaju osnovnu školu. To bi bilo 3. studenoga, a cijena bi bila oko 80 kn. Molimo vas prijavite djecu na vrijeme u župski ured.

 

Organizirat ćemo i tečaj za odrasle koji nemaju sakramente krštenja, krizme ili vjenčanja. Prijavite se u naš ured.

 
<< Početak < « 201 202 203 » > Kraj >>

Stranica 202 od 203