Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

NAJAVE

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 707603


Župa Baćina i Plina - Stablina
Subota, 15. prosinca – treći dan PDF Ispis E-mail

Opet je Željana. Valjda sam umornija od fratra. Naime, bila sam i na Zornici, bila sam i na Božićnoj ispovijedi i savjetovana od ispovjednika (rekoše da je to fra Petar) došla sam i večeras. Od sedam fratara koji su nas ispovjedali fra Tinu se pridružio fra Filip na večernjoj sv. Misi a mogu kazati da je kroz crkvu danas prošlo više od 300 ljudi. Fra Tino je nakon sv. Mise otpustio fra Filipa dok je on držao nagovor za naše roditelje. Fra Filip priskoči fra Paviši u pomoć oko spremanja večere. I to možete naći u našoj Galeriji.

 
Petak – dan za mlade PDF Ispis E-mail

U nastavku naše Duhovne obnove rezervirali smo ovaj dan za mlade. Iako smo neki pohodili Zornicu tog jutra (što možete vidjeti na našim fotkama), nije nas spriječilo da dođemo u našu crkvu i navečer, na sv. Misu koju je slavio fra Tino. Za pjevanje pobrinuše se naši mladi, a starijima bijaše žao napustiti crkvu jer je fra Tino htio govoriti nama. I govorio nam je. Uistinu, lijepo ga je slušati i tek sada mogu zamisliti kakve su u stvarnosti sinjske priče. Ja sam Željana i pogledajte moje fotke u Galeriji.

 
Početak Duhovne Obnove PDF Ispis E-mail

U četvrtak, 13. prosinca, na blagdan sv. Luce fra Tino Labrović započeo je Duhovnu Obnovu u našoj Župi. Slavili smo Gospodina Boga sv. Misom u kojoj nam je fra Tino govorio o pripremi za Božić. Mislila sam da fra Paviša pretjeruje kad nam je pričao o fra Tinu, ali bio je istinit. Naime, fra Tino nas je već oduševio za Krista, posebno vodjenim klanjanjem Isusu u Presvetom Sakramentu nakon sv. Mise. Iako nas je bilo 60-tak, što je super brojka za nas jer bila je jutros i Zornica, ostalima bi moglo biti žao što nisu nazočili. Možda već sutra mogu malo ispraviti. Naime, petak – petak je rezerviran za mlade koji će pjevanjem slaviti Boga u sv. Misi a nakon toga i slušanjem našeg fra Tina. Ja sam Marta i možete pogledati moje fotke u Galeriji.

 
DUHOVNA OBNOVA PDF Ispis E-mail

Četvrtak, 13. prosinca:

7,00 – Sv. Misa Zornica s Jutarnjom molitvom

18,00 – Sv. Misa i klanjanje pred Presvetim za sve

 

Petak, 14. prosinca:
7,00 – Sv. Misa Zornica s Jutarnjom molitvom
18,00 – Sv. Misa i nagovor za sve mlade

Subota, 15. prosinca:
7,00 – Sv. Misa Zornica s Jutarnjom molitvom
14,00 – Božićna ispovijed za sve
18,00 – Sv. Misa i nagovor za sve roditelje
(posebno za roditelje prvopričesnika i krizmanika)

 

 

Nedjelja, 16. prosinca:

 

8,00 – Sv. Misa u Baćini

9,30 – Sv. Misa u Stablini

uz iznenađenje za djecu i završetak Obnove

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Župni ured Baćina i Plina - Stablina

Radoševa glavica 3, Ploče

 

 
Framina događanja PDF Ispis E-mail

I Metkovci slaviše ovaj prošli vikend. Naime, u župi sv. Ilije bila su primanja i obećanja u Frami. Ono što i nas očekuje. Zato pođoše Matea i Laura vidjeti kako to i izgleda. Sjajno su to oni organizirali. Toliko toga. Ipak, šećer je došao na kraju. Predsjednik Vijeća Frame Pero Mihaljević sa članovima Vijeća: Martinom, Ivom i Anom svratiše u Stablinu tog nedjeljnog popodneva na bratski pastoralni pohod zajedno sa fra Jurom Hrgovićem, provincijskim duhovnim asistentom za Framu. Rado smo ih ponudili kolačima i kavom, a oni nas darivahu i iskustvom i savjetima i časoslovom koji trebamo i mi framaši kao i oni koji pohađaju Mise Zornice. Pogledajte kako bijaše.

 
<< Početak < « 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 » > Kraj >>

Stranica 201 od 211