Dobrodošli na web stranice župa Baćina i Plina-Stablina. I na ovaj se način želimo približiti svima Vama i pokazati Vam što se sve događa i što sve planiramo učiniti u našim zajednicama. Otvoreni smo za sve Vaše prijedloge i komentare.

Svako dobro!

 

Župni listić

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53 

Brojač posjeta

Posjete Sadržajima : 474154


Župa Baćina i Plina - Stablina
OTVORENI DANI GOSPE FATIMSKE U STABLINI PDF Ispis E-mail

Povodom 100-te godišnjice ukazanja BDM u Fatimi župa Plina - Stablina organizira Dane Gospe Fatimske.

 

Sve je počelo u subotu 06. svibnja 2017. projekcijom dokumentarnog filma - Karolu s ljubavlju, autora Domagoja Pejića, koji je predstavio film, ali i približio život sveca naših dana Ivana Pavla II.

 

Dani Gospe Fatimske  službeno su otvoreni u nedjelju 07. svibnja svečanom svetom Misom koju je slavio župnik  župe Plina- Stablina fra Paviša Norac-Kevo. Misa je slavljena u novoj župnoj crkvi posvećenoj baš Gospi Fatimskoj.

 

Dani Gospe Fatimske traju do 14. svibnja,  a do samog blagdana svakodnevno će se u crkvi Gospe Fatimske slaviti sv. Misa, moliti krunica i pobožnost Gospi Fatimskoj. Organiziran je i kulturni program, koji uključuje koncerte i filmove. Pogledajte.

 
Na blagdan sv. Josipa radnika opet oživjela josipovska Hrvatska PDF Ispis E-mail

Već od jutarnjih sati sunčanog 1. svibnja 2017 pristizali su hodočasnici iz razni dijelova naše Domovine da mole i časte svetoga Josipa radnika. Opet je oživjela josipovska Hrvatska kako je to okupljanje oko svetog Josipa na Josipovo 19. ožujka 2017. opisao mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Pročitajte više...

 
Vikend djece, mladih i malo starijih mladih PDF Ispis E-mail

Ovaj vikend održava se u Vukovaru susret katoličke mladeži na kojoj sudjeluju i naši FRAMAŠI. Neki pođoše s fra Ivicom i njegovim Vrgorčanima, a neki s fra Bonom i njegovim Gračanima.

Za to vrijeme mi smo ovdje slavili sakramente sv. Potvrde u subotu i Prve Pričesti u nedjelju.

Sakrament sv. Potvrde udijelio je Don Miroslav Vidović, generalni vikar naše Nadbiskupije. Krizmanici su aktivno sudjelovali u misnom slavlju, kroz koje nas je vodila Dajana.

U nedjelju održali smo slavlje Prve Pričesti gdje su nam prvopričesnici svojim recitacijama i pjevanjem pod ravnanjem s. Helene koja ih je i pripremala izazvali i osmijeh i pokoju suzu.

Također u nedjelju ovdje su se okupili bajkeri koju su zatražili blagoslov i zaštitu Gospe Fatimske čiju 100-tu obljetnicu ukazanja u Fatimi svečano slavimo slijedećih dana.

Napomenimo da smo 1. svibnja hodočastili (jedan autobus) sv. Josipu u Karlovac u Nacionalno svetište. Uostalom pogledajte...

 
Naše pripreme PDF Ispis E-mail

Ovaj vikend jest vikend mladih. Naime,naši mladi idu u Vukovar na susret hrvatske katoličke mladeži;drugi se pripremaju za sakrament svete Krizme,a najmlađi za sakrament Prve Pričesti. Kako idu probe pogledajte...

 
Karolu s ljubavlju PDF Ispis E-mail

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 160